Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon viskitynnyrissä kypsytetty punaviini.
Coonawarra, Australia

Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
18,90 €
Ruokasuositukset Voimakkaat juustot Lammas Nauta Riista
Rypäle
Cabernet Sauvignon
Väri
Tumma rubiininpunainen
Tuoksu
Kehittynyt, mustaherukkainen, tumman kirsikkainen, mausteinen, kevyen nahkainen
Maku
Täyteläinen, pehmeä, keskitanniininen, mustaherukkainen, luumuinen, suklainen, paahteinen, yrttinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Australia
Alue
Coonawarra
Tuottaja
Jacob´s Creek Wines
Vuosikerta
2015
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 14,8 %
Tynnyri
viinitynnyri, irlantilainen viskitynnyri
Hintaryhmä
0
Litrahinta
25,07 €/l
Alkon tuotekoodi
930787
EAN
9300727019547
SKU
606151
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Täyteläisyysaste
Erittäin täyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Viskitynnyrikypsennetty viini

Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon on maailman ensimmäinen ja ainoa irlantilaisissa viskitynnyreissä kypsynyt viini. Jacob's Creekin viinintekijätiimi kokeili, jo eläkkeelle jääneen Bernard Hickinin johdolla, viskien kypsytyksessä käytettyjä tammitynnyreitä eri rypälelajikkeista tehtyihin viineihin kahden vuoden ajan. "Eri viskitynnyrit toimivat eri tavoin eri rypäleiden kanssa, joten vei aikaa ymmärtää viskitynnyrikypsytyksen todellinen vaikutus viiniin. Oikean rypäleen ja sitä parhaiten täydentävän viskitynnyriyhdistelmän löytäminen vaati vuosien työn, ennen kuin löysimme tasapainoisen kokonaisuuden ja pääsimme erinomaiseen lopputulokseen.”, Jacob´s Creek Double Barrel -viinien taustatyötä tehnyt viinintekijä Ben Bryant selittää.

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet poimitaan Coonawarran alueelta Etelä-Australiasta. Ensimmäinen erä tätä upeaa, täyteläistä ja vaniljaista viiniä pullotettiin vuonna 2011, jolloin ensimmäinen viskitynnyrikypsytteinen viini lanseerattiin. Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon on tavanomaisemman 12 kk viinitynnyrikypsytyksen jälkeen kypsynyt noin kolmen kuukauden ajan irlantilaisissa Jameson –viskitynnyreissä. Viskitynnyrikypsytys pehmentää tanniineja pyöristäen mukavasti viiniä ja tuoden siihen herkullista mausteisuutta ja makeutta.

Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon kuuluu Vuoden Viinit 2021 -voittajiin. Se voitti hopeaa sarjassa Uuden maailman punaviinit, hinta yli 18 euroa. 

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon sopii erinomaisesti hirven ja muun suurristan kumppaniksi, sekä lampaalle ja naudanlihalle. Viini sopii pehmeytensä ansiosta hyvin myös nautiskelujuomaksi.

Viini on valmis nautittavaksi heti, mutta sillä on potentiaalia kehittyä vielä seuraavat 10 vuotta. Viini on parhaimmillaan noin 18 asteisena tarjoiltuna.

Kuuluisa näyttelijä Chris Hemsworth vieraili Barossassa

Australialaisnäyttelijä Chris Hemsworth pääsi kokeilemaan suomalaistenkin suosikkiviiniksi muodostuneen Jacob's Creek Double Barrelin viinintekoa Barossassa. 

Ensimmäisellä vierailullaan Etelä-Australian Barossassa, Chris vietti muutaman päivän tutustuen Jacob’s Creekin viininvalmistustiimiin ja kuuluisaan viinialueeseen, jossa viinitila sijaitsee. Hän koki omakohtaisen näkemyksen siitä, mitä tarvitaan tämän ainutlaatuisen Double Barrel -viinin yhdistämiseen, joka viimeistellään vanhentuneissa whisk(e)y-tynnyreissä.

"Jacob's Creek -tiimi on ottanut meidät lämpimästi vastaan ​​Barossassa, joka on ottanut meidät kotiinsa ja näyttänyt meille, mikä tekee tästä paikasta ja sen viineistä maailmanluokan" - Chris Hemsworth

Chris tiivisti ajatuksensa valikoiman viineistä: "Paljon matkustavana etsin aina asioita, jotka voivat muistuttaa minua kodista, ja lasillinen Double Barrelia tekee juuri sen."

Thorin, The Avengersin ja 12 Strongin tähti Chris tarjosi äänikykyään uuteen Jacob’s Creek Double Barrel Two Barrels, One Soul -mainokseen, joka julkaistiin vuoden 2017 lopulla.

Jacob's Creek

Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.

Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creekin tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

www.jacobscreek.com

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!