Grillivartaat ovat kesän helppo ja nopea herkku. Valmista grillivartaiden seuraan raikas salaatti ja grillaa lisäksi esimerkiksi kasviksia.
Tarvitset:
0,5 kg karitsan paahtopaistia
0,5 kg karitsan ulkofilettä
4 rkl Rub mausteseosta
Valmista näin:
Poista karitsan paahtopaistista ja ulkofileestä kalvoja, mikäli niissä on, ja kuutio reiluiksi paloiksi. Levitä lihoihin sen jälkeen reilusti rub-maustetta ja hiero mauste hyvin lihoihin kauttaaltaan.
Asettele lihat vartaisiin - tästä määrästä tuli seitsemän runsasta varrasta. Grillaa lihoja suoralla tulella puoleltaan n. 3 minuuttia. Nosta tämän jälkeen vetäymään.
Grillatut paprikat
Tarvitset:
0,4 kg padron-paprikoita
0,3 kg minipaprikoita eriväreissä
4-5 kesäsipulia ilman vartta
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl Herbamarea
Valmista näin:
Halkaise minipaprikat ja leikka ristiviilto kesäsipuleihin. Laita kaikki ainekset vuokaan, levitä päälle öljyä ja ripottele hiukan Herbamarea pintaan. Grillaa suoralla tulella noin kaksi minuuttia puoleltaan ja nosta sitten vadille. Kun lämpimät paprikat saavat vähän aikaa seistä, ne pehmenevät entisestään.
Kuva ja reseptit: Alexander Trivedi