Alex Nurmen parsarisotosta riittää kuudelle.
200 g | Risottoriisiä |
300 g | Valkoista parsaa |
1 | Salottisipuli hienonnettuna |
1 | Valkosipulinkynsi hienonnettuna |
2 dl | Valkoviiniä |
n. 4 dl | Kasvislientä |
1 dl | Parmesaania raastettuna |
1 dl | Ruohosipulia tai basilikaa hienonnettuna |
3 rkl | Oliiviöljyä |
Suolaa | |
Mustapippuria | |
Pinjansiemeniä |
Ohje
-
Kuumenna öljy kattilassa.
-
Lisää riisit sekä hienonnetut sipulit ja kuullota kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
-
Kaada sekaan viini ja anna nesteen haihtua.
-
Lisää kasvislientä pienissä erissä, välillä haihduttaen kunnes riisi on napakan kypsää.
-
Kuori ja leikkaa parsat 2 cm kokoisiksi viipaleiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä 2-3 minuutin ajan.
-
Mausta risotto parmesaanilla, tuoreyrtillä, suolalla ja mustapippurilla.