Naudanlihaa ja kasviksia punaviinissä

Nauta Pataruoat
Naudanlihaa ja kasviksia punaviinissä -reseptin kuvituskuva, jossa naudan lihaa ja erilaisia kasviksia.

Mureaksi haudutettu lihapata sopii hyvin viikonloppuruoaksi. Jos käytössäsi on painekattila, tämä ruoka valmistuu tunnissa arkenakin. Reseptillä valmistuu kolme annosta. 

Tarvitset näitä

500 g naudanpaistia
2 sipulia lohkoina
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
1 iso palsternakka
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
3 dl punaviiniä
2 rkl tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
2 tl suolaa
10 mustapippuria

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

  2. Aloita käsittelemällä liha ja kasvikset. Poista lihasta kalvot ja leikkaa reiluiksi kuutioiksi.

  3. Kuori ja lohko sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkana ja palsternakka.

  4. Ruskista voi kevyesti. Kääntele lihaa kuumalla pannulla, kunnes se saa väriä kauttaaltaan.

  5. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.

  6. Lisää kasvikset ja kääntele hetki.

  7. Lisää vesi, punaviini, tomaattipyree, laakerinlehdet, suola ja mustapippurit.

  8. Kaada seos uunipataan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 4-5 tuntia tai kunnes liha on mureaa.

  9. Tarjoa seuraksi perunoita tai perunasosetta.

  10. Vinkki! Tarkkaile nesteen määrää kypsennyksen aikana. Lisää tarvittaessa vettä tai punaviiniä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!