Tex-mex kukkakaalit ovat kiva kasvisvaihtoehto meksikolaishenkiseen pöytään. Mausteiset makupalat dipataan salsadippiin sellaisenaan tai sitten niistä voi koota kokonaisen aterian tortillojen väliin lisukkeineen. Resepti on neljälle
Tarvitset:
1 valkuainen
3 rkl Bbq-kastiketta
n. 400 g kukkakaalin kukintoja
1 pss à 50 g Santa Marian crispy chicken mausteseosta
Salsadippi
150 g Creme Fraichea
1 dl salsakastiketta
Lisäksi tarjoiluun
tortilloja tai tortillaveneitä
cheddarjuustoa, maun mukaan
cowboyn kaviaaria
tuoreita vihanneksia
Valmistusohje:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita valkuainen ja Bbq-kastike yhteen.
- Sekoittele kukkakaalin kukinnot valkuaisseoksessa ja nosta kulhoon.
- Kaada kukkakaalin kukintojen päälle crispy chicken mausteseos ja sekoittele jotta mausteseos tarttuu joka puolelle kukintoja.
- Kaada kuorrutetut kukinnot leivinpaperoidulle pellille ja nosta uuniin.
- Paista kukintoja uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaalit saavat kauniin paistopinnan ja ne ovat kypsyneet.
- Sekoita sillä välin dipin ainekset yhteen. Nosta dippi jääkaappiin vetäytymään siksi aikaa kunnes kukkakaalit ovat valmiita.
Resepti: Sari Spåra
www.sweetfoodomine.com