Mureaksi haudutettu lihapata sopii hyvin viikonloppuruoaksi. Jos käytössäsi on painekattila, tämä ruoka valmistuu tunnissa arkenakin. Reseptillä valmistuu kolme annosta.
Tarvitset näitä
500 g naudanpaistia
2 sipulia lohkoina
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
1 iso palsternakka
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
3 dl punaviiniä
2 rkl tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
2 tl suolaa
10 mustapippuria
Ohje
-
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
-
Aloita käsittelemällä liha ja kasvikset. Poista lihasta kalvot ja leikkaa reiluiksi kuutioiksi.
-
Kuori ja lohko sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkana ja palsternakka.
-
Ruskista voi kevyesti. Kääntele lihaa kuumalla pannulla, kunnes se saa väriä kauttaaltaan.
-
Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
-
Lisää kasvikset ja kääntele hetki.
-
Lisää vesi, punaviini, tomaattipyree, laakerinlehdet, suola ja mustapippurit.
-
Kaada seos uunipataan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 4-5 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
-
Tarjoa seuraksi perunoita tai perunasosetta.
-
Vinkki! Tarkkaile nesteen määrää kypsennyksen aikana. Lisää tarvittaessa vettä tai punaviiniä.