(n. 8-10:lle hengelle)
Tarvitset:
200 g tummaa (pähkinä)suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl aitovaniljaa
2, 5 dl vehnäjauhoja
2 pientä päärynää
Koristeluun:
1 tl kaakaojauhetta
Lisukkeeksi:
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
Valmistusohje:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä pienehkössä kattilassa. Anna seoksen jäähtyä hieman. Vatkaa tällä välin kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos munasokerivaahtoon. Siivilöi leivinjauhe, aitovanilja ja vehnäjauhot taikinamassaan varovasti käännellen.
- Kostuta leivinpaperi veden alla ja purista se tiukasti nyrkissä kuivaksi. Avaa leivinpaperi ja aseta se n. 28 senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Kaada kakkutaikina vuokaan. Huuhtele ja kuivaa päärynät ja puolita ne. Siivuta ja asettele päärynänpuolikkaat viuhkamaiseen muotoon ja asettele ne kakun päälle. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 20-30 minuuttia halutusta kypsyysasteesta riippuen. Kakun sisus saa jäädä valuvaksi - varo siis ettet paista kakkua liikaa.
- Viimeistele kakku ripottelemalla sen päälle kaakaojauhetta siivilän läpi. Tarjoile kermavaahdon kera.
Resepti ja kuva: Heidi Kjellman