Valmista alkupalaksi graavilohitartar, joka koristellaan mädillä, sitruunalla ja tillillä, ja tarjoillaan Maalahden limpun kanssa. Makuelämyksen täydentää ryhdikäs valkoviini.
200 g | graavattua lohta |
1 kpl | pieni punasipuli |
1/2 dl | tuoretta tilliä silputtuna |
1 tl | dijon sinappia |
1/4 tl | valkopippuria |
150 g | smetanaa |
Lisäksi | sitruunaa |
mätiä | |
tuoretta tilliä | |
Maalahden limppua |
4:lle
200 g graavattua lohta
1 pieni punasipuli
1/2 dl tuoretta tilliä silputtuna
1 tl dijon sinappia
1/4 tl valkopippuria
150 g smetanaa
Lisäksi
sitruunaa
mätiä
tuoretta tilliä
Maalahden limppua
- Leikkaa lohiviipaleet pieniksi paloiksi.
- Kuori ja hienonna punasipuli.
- Yhdistä kaikki lohitartarin ainekset. Tarkista maku.
- Lusikoi seosta joko leiville tai annoslusikoille.
- Tarjoa seurana sitruunaa, mätiä, tuoretta tilliä ja Maalahden limppua.
Resepti ja kuvat: Sari Spåra