Kokeile trendikästä pork bellyä, eli porsaan kylkipalaa. Tähtianis antaa tälle paahdetulle porsaalle herkullisen aasialaisen vivahteen. Kaada lasiin viskitynnyreissä viimeisteltyä Jacob's Creek Double Barrel Shiraz -punaviiniä.
Ainekset
Porsaan kylkipala, eli pork belly
1,5 palaa pork bellyä
1 pieni porkkana suikaloituna
1 sipuli kuorittuna ja viipaloituna
2 sellerinvartta suikaloituna
8 kokonaista mustapippuria
300 ml valkoviiniä
vettä
8 persiljan oksaa
Kiinalainen kastikepohja
2 tähtianista
2 siivua lakritsijuurta
1 kanelitanko
2 palaa kuivattua mandariinin tai appelsiininkuorta
1 tl kiinanpippuria
Ripaus fenkolinsiemeniä
2 kokonaista kardemummaa
100 g sokeria
500 ml vettä
150 ml soijakastiketta
2 ohutta siivua tuoretta inkivääriä
2,5 dl kanalientä
Tee näin:
Porsas
- Esilämmitä uuni 150-asteiseksi.
- Laita uunivuokaan porkkanat, selleri ja persilja sekä possu. Kaada päälle viini sekä vettä niin paljon, että possu juuri ja juuri peittyy.
- Peitä uunivuoka tiukasti foliolla.
- Laita vuoka lämmitettyyn uuniin ja paista noin kaksi tuntia.
- Kun possu on mureaa, poista se uunivuoasta.
- Laita possu puhtaalle, matalalle tarjottimelle, peitä sen pinnat leivinpaperilla. Laita toinen tarjotin possun päälle ja laita tarjottimen päälle painoa. Laita jääkaappiin yön yli.
Possun valmistus tarjolle
- Laita possun pintaan hieman öljyä ja leikkaa se terävällä veitsellä annospaloiksi, kauniiksi kuutioiksi. Sirottele päälle hieman suolaa.
- Esilämmitä uuni 180-asteiseksi.
- Esilämmitä paistinpannu hieman yli keskilämmön.
- Laita possu nahkapuoli alaspäin paistinpannulle ja paista pinta rapeaksi ja kullanruskeaksi. Laita tämän jälkeen possut uunivuokaan ja laita vuoka uuniin, jotta possut lämpenevät tasaisesti.
Kiinalainen kastikepohja
- Laita kaikki ainekset kanalientä lukuunottamatta kastikepannuun, lämmitä miedolla lämmöllä niin, että sokeri sulaa. Anna kiehua hiljaa ja keitä kokoon niin, että määrä vähenee noin puoleen. Lisää viimeiseksi kanaliemi ja sekoita.
- Tarjoile höyrytettyjen vihreiden papujen kanssa. Kaada papujen päälle hieman seesaminsiemenöljyä, paahdettuja seesaminsiemeniä sekä juuri valmistamaasi kiinalaista kastiketta.
Vinkkejä ja huomioitavaa:
- Valmistusaika voi vaihdella lihan paksuuden mukaisesti.
- Pakasta ylijäänyt keitinliemi ja hyödynnä muissa kokkailuissasi.
- Voit tehdä kastikkeen valmiiksi jo etukäteen ja lämmittää sen juuri ennen tarjoilua.