Alex Nurmen ohjeella churroja valmistuu noin 30. Valmistusaika 90 minuuttia. Churrojen seurassa maistuu kuohuviini, mutta myös pehmeät ja lempeät punaviinit sekä hieman makeammat valkoviinit.
Tarvitset näitä
CHURROT | |
2,5 dl | Vettä |
100 g | Voita |
1 rkl | Sokeria |
1 tl | Vaniljasokeria |
0,25 tl | Suolaa |
2,5 dl | Vehnäjauhoja |
2 | Kananmunaa |
1 l | Rypsiöljyä |
1 | Pursotinpussi |
1 dl | Sokeria pinnalle |
SUKLAARAIDAT | |
100 g | Tummaa leivontasuklaata |
100 g | Valkoista leivontasuklaata |
1 | Pursotinpussi |
Ohje
-
Churrot: Mittaa kattilaan vesi, rasva, sokeri sekä suola. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista voimakkaasti, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää seos hieman jäähtyneen, lämpimän taikinan joukkoon. Sekoita hyvin ja laita taikina pursotinpussiin.
-
Kuumenna öljy kattilassa 175c asteeseen.
-
Pursota churrotaikinasta peukolon paksuisia, noin 10 cm pituisia tankoja varovasti öljyyn ja anna kypsyä kullan ruskeiksi.
-
Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat tangot öljyyn paistumaan. Kääntele churrot lämpiminä sokeriseoksessa.
-
Suklaaraidat: Laita suklaat omiin pursotinpusseihin ja sulate ne miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Pursota suklaata jäähtyneiden munkkitankojen päälle.