Ohje on kuudelle.
Tarvitset näitä
4 dl | Puolukoita TAI |
3 dl | Puolukkahilloa |
200 g | Valkosuklaata |
3 | Munaa |
1/2 dl | Tomusokeria |
2 dl | Kuohukermaa |
200 g | Vaniljatuorejuustoa |
1 dl | Chymos Ruska Väkevä Puolukkaviini |
Ohje
-
Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa.
-
Ota puolukat ja soseuta kokonaiset marjat, hillon voit käyttää sellaisenaan. Lisää viini puolukoiden joukkoon.
-
Ota kanamunat ja erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset tomusokerin kanssa vaahdoksi.
-
Pehmitä tuorejuusto haarukalla ja lisää keltuaisten joukkoon.
-
Sekoita sulanut ja jäähtynyt suklaa ja viinipuolukkasurvos keltuaisvaahtoon.
-
Vaahdota erillisissä kulhoissa kerma ja valkuaiset.
-
Nostele kermavaahto varovasti juusto-suklaavaahtoon ja lopuksi valkuaisvaahto näiden joukkoon.
-
Kaada seos silikonivuokaan esim. Iloleipuri tähtivuokaan tai leipävuokaan. Peitä vuoka hyvin kelmulla tai foliolla.
-
Pakasta noin 4 tuntia tai yön yli.
-
Kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Jäädyke irtoaa helposti silikonivuoasta kulmaa taittamalla.
-
Koristele puolukoilla ja puolukan oksilla.