Alex Nurmen haudutetun patasorsan resepti on neljälle.
Tarvitset näitä
2 | Sorsaa puhdistettuna |
6 dl | Riistalientä tai kanalientä |
100 g | Voita |
8 kpl | Pikkusipulia |
200 g | Ruusukaaleja |
150 g | Taateleita |
100 g | Karpaloita |
2 rkl | Fariinisokeria |
Tuoretta timjamia | |
Laakerinlehtiä | |
Rosepippuria | |
Mustapippuria | |
Suolaa |
Ohje
-
Mausta sorsat suolalla ja paista voin kera pannulla pinta rapeaksi.
-
Nosta uunivuokaan, kaada kiehautettu liemi sekä mausteet mukaan.
-
Hauduta 140-asteisessa uunissa tunnin ajan mehukkaan kypsäksi.
-
Tarjoa sorsat haudutettujen lisäkkeiden sekä karpaloilla maustetun punaviinikastikkeen kera.