Jouluaterialla unohdetaan kiire ja keskitytään yhdessäoloon, sekä yksinkertaisen ruoan moni-ilmeisiin makuihin. Jouluisen porasaan kyljysrivin resepti on viinimies Heikki Remeksen, www.viinimies.com.
Tarvitset näitä
2 kg | Porsaan kyljysrivi |
2 tl | Paprikajauhetta |
0,5 tl | Rosépippuria jauhettuna |
0,5 tl | Valkopippuria jauhettuna |
0,5 tl | Viherpippuria jauhettuna |
1 rkl | Suolaa |
2 dl | Vettä |
Ohje
-
Osta porsaankyljysrivi kokonaisena ja valmiiksi muotoonsa leikattuna.
-
Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
-
Sekoita mausteet keskenään ja hiero lihan pintaan.
-
Aseta porsaankruunu uunivuokaan luurivi ylöspäin ja lisää vesi vuoan pohjalle.
-
Lämmitä uuni 250 asteeseen, laita liha uuniin ja laske samalla lämpötila 150 asteeseen. Näin lihan pinta kiinnittyy estäen nesteiden haihtumisen ja saaden samalla kauniin ruskean värin.
-
Anna kyljysrivin kypsyä matalassa lämmössä 2–3 tuntia ja valele sitä vuokaan kertyvällä liemellä. Porsaan lihan tulee olla täysin kypsää. Käytä tarvittaessa paistomittaria.
-
Suurusta liemestä maukas kastike aterialle.
-
Tarjoile lisäkkeenä miehdon paahteiseksi hautuneita uunijuureksia ja paistinperunoita.