Murea liha lohkoperunoiden ja BBQ-kastikkeen kera on herkullinen kokonaisuus grillikauteen, mutta on toki uunissa paistaen toteuttavissa myös kylmien talvi-iltojen herkuksi. Grillaa tai kypsennä uunissa seuraksi herkkusieniä ja miniluumutomaatteja. Reseptillä valmistuu kaksi annosta.
Flank steak
400 g flank steak (naudan kuvetta)
½ dl punaviiniä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl kuivattua persiljaa
Lohkoperunat
4-6 isoa perunaa
3 rkl rypsiöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
1-2 tl paprikajauhetta
¼ tl suolaa
Lisäksi:
100 g herkkusieniä
100 g miniterttutomaatteja
Ripaus suolaa myllystä
BBQ-kastike
100 g voita
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 ½ dl fariinisokeria
400 g tomaattimurskaa
Reilusti mustapippuria myllystä
1 tl juustokuminaa
1 rkl paprikajauhetta
Yhden sitruunan mehu
1 rkl Worchester-kastiketta
10 tippaa smoked tabascoa
Ohje
-
Valmista marinadi. Sekoita punaviini, hienonnetut valkosipulinkynnet, rypsiöljy, soijakastike ja kuivattu persilja keskenään. Lisää liha joukkoon ja anna maustua mielellään yön yli jääkaapissa suojattuna.
-
Valmista seuraavaksi BBQ-kastike. Sulata voi kattilassa ja kuori ja hienonna sipulit.
Kuullota sipulisilppua hetki ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, fariinisokeri, tomaattimurska, mustapippuria myllystä, juustokumina, paprikajauhe, puristettu sitruunamehu, Worchester-kastike ja tabasco. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin tunti. Tarkista maku. -
Leikkaa hyvin pestyt perunat lohkoiksi ja laita ne kulhoon.
Lisää joukkoon rypsiöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikajauhe ja suolaa.
Kääntele hyvin, että perunat ovat kauttaaltaan mausteissa.
Laita perunat öljyttyyn grillivuokaan tai kypsennä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. -
Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta.
Pyyhi ylimääräinen marinadi ja grillaa kovalla lämmöllä 4-5 minuuttia per puoli.
Anna lihan vetäytyä foliossa noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. -
Grillaa vielä puolitetut herkkusienet ja miniluumutomaatit suoraan tertuissa kuumassa grillissä.
Rouhi pinnalle ripaus suolaa. -
Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa lohkoperunoiden ja BBQ-kastikkeen kanssa.