onin Rosé 1821 Prosecco Brut kuohuviini - rosee prosecco
DOC Prosecco, Italia

Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
14,98 €
Ruokasuositukset Aperitiivi Salaatit ja kasvisruoka Seurustelu Tapas ja antipasti Äyriäiset
Rypäle
Glera, Pinot Noir
Väri
Vaalea lohenpunainen.
Tuoksu
Puhdas piirteinen ja marjainen, jossa mansikkaa, vadelmaa ja kirsikkaa, sekä punaista omenaa.
Maku
Erittäin kuiva, keskihapokas, mansikkainen, punaomenainen, sitruksinen ja hennon yrttinen. Ryhdikäs suutuntuma, eloisat kuplat ja miellyttävä vadelmainen jälkimaku.
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
DOC Prosecco
Tuottaja
Casa Vinicola Zonin
Saatavuus
Alkon tilausvalikoima Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 11 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DOC Prosecco
Litrahinta
18,52 €/l
Alkon tuotekoodi
951171
EAN
8002235039918
SKU
608089
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 12 g/l
Rypäleosuudet
Glera 85%, Pinot Noir 15%

Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut - trendikäs roseeprosecco Italian tunnetuimmalta Proseccon valmistajalta

Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut on trendikäs uutuuskuohuviini, jossa yhdistyvät kaksi trendiä: Prosecco ja roseeviini. Zonin Prosecco Rosé on tyylikkäässä designtoimisto Pininfarinan suunnittelemassa pakkauksessa.

Ferrarinkin suunnitellut Pininfarina pullon muodon taustalla

Tulevaa 200-vuotisjuhlavuotta ennakoiden Zonin on lanseerannut ikonisen Prosecconsa uniikissa uudistuneessa pullossa, jonka on suunnitellut Italian merkittävimpiin designtaloihin kuuluva Pininfarina. Se tunnetaan suunnittelutyöstään muun muassa Alfa Romeolle, Ferrarille ja Maseratille. Sekä perinteinen Zonin Prosecco Brut Cuvée että Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut ovat molemmat saatavilla tässä tyylikkäässä pullossa.

Pullon tunnistaa sen halki kulkevasta hienovaraisesta, tarkkuutta ja satojen vuosien tietotaitoa symboloivasta pystylinjasta sekä osallisuutta, ihmisyyttä ja yhteisyyttä symboloivasta pyöreästä etiketistä.

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut -kuohuviiniin kerätään Graven rinteiltä Friuli Venezia Giuliasta, Koillis-Italiasta. Viinin käytettävät Pinot Noir ja Glera -rypleet valikoidaan tarkoin.

Tämän "millesimato" -proseccon molemmat rypäleet, Pinot Noir ja Glera, ovat samaa vuosikertaa.

Viinirypäleet puristetaan mehuksi ensin hyvin hellävaraisesti. Tämän jälkeen puolet rypälemehusta käy perinteisen valkoviinikäymisen ja toinen puoli mehusta viilennetään 0 asteiseksi. Käynyt viini ja jäähdytetty rypälemehu sekoitetaan keskenään juuri ennen toista käymistä ja sekoitus käy toisen käymisen painetynnyreissä, mistä viini saa myös kuplansa. Menetelmä on kallis, mutta se antaa viinin aromiin erityistä raikkautta ja intensiivisempää tuoreiden hedelmien ja marjojen aromeita.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut on erinomainen maljajuoma ja seurustelujuoma sellaisenaan. Viini sopii myös tapasten tai alkupalojen kanssa sekä äyriäisaterialle.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan viilennettynä 5-7 asteiseksi.

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

Zonin - perheyritys intohimolla

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

Zonin-viinitalon kansainvälisen sivusto

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!