Hinta Alkossa
12,98 €
Ruokasuositukset Jälkiruoka Marjat ja hedelmät Seurustelu Sushi
Rypäle
Glera
Väri
Kirkas vaalean keltainen
Tuoksu
Raikas, omenainen, päärynäinen, aromaattinen, kukkainen
Maku
Puolimakea, keskihapokas, mandariininen, päärynäinen, kevyen yrttinen, raikas
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
DOC Prosecco
Tuottaja
Casa Viticola Zonin
Saatavuus
Alko Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 10,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DOC Prosecco
Litrahinta
17,17 €/l
Alkon tuotekoodi
953117
EAN
8002235027762
SKU
607090
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Puolikuiva
Sokeripitoisuus 35 g/l
Täyteläisyysaste
Kevyt
Rypäleosuudet
Glera 100%

Prosecco jälillä

Zonin Prosecco Ice Demi Sec on puolimakea prosecco, joka on tarkoitettu jäiden kanssa nautittavaksi. Voit lisätä lasiin sitruunansiivun, mansikanlohkon tai tuoretta minttua korostamaan sen tuoreen hedelmäistä makua. Soveltuu toki nautittavaksi myös perinteiseen tapaan kuohuviinilasista.

Viininvalmistus

Rypälemassa puristetaan hellävaroen ja rypälemehu käytetään teräskankeissa kontrolloidussa lämpötilassa 18 asteessa. Tämän jälkeen viini siirretään painetankkiin, jossa viini saa kuplat charmat menetelmällä.

Charmat menetelmä

Yleisimmin kuohuviineissä käytetty valmistusmenetelmä on tankkikäyminen eli charmat tai cuvée close, joka on nopea ja vaatii vähän työvoimaa. Siinä viinin toinen käyminen tapahtuu suurissa terästankeissa. Kun sakka on laskeutunut, viini suodatetaan toiseen tankkiin, jossa siihen lisätään sokeriliuosta halutun makeusasteen verran. Sen jälkeen viini pullotetaan paineen alaisena.

Kuohuviini on valmis myyntiin jopa kolmessa viikossa. Kun sekoitus on tehty huolella laadukkaista viineistä ja toinen käyminen tapahtuu hitaasti viileässä, on tankkikäymisellä mahdollisuus saada aikaan erittäin korkealaatuisia kuohuviinejä.

Italialainen prosecco valmistetaan tankkimenetelmällä.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Prosecco ICE sopii jäiden kera aperitiiviksi tai jälkiruoan kanssa tarjoiltavaksi.

Viini on valmis nautitaavaksi ja on parasta hyvin viilennettynä 5-7 asteiseksi, sekä tarjoiltuna isosta viinilasista jäiden, sitruunalohkon, mansikkasiivun ja mintun lehden kera.

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!