Ruokasuositukset Voimakkaat juustot Lammas Nauta Nautiskelujuoma Riista
Rypäle
Corvina, Molinara, Rondinella
Väri
Granaatin punainen, rubiininpunaisia vivahteita
Tuoksu
Moniulotteisessa tuoksussa on villimarjoja, luumua, orvokkia, suklaata ja lakritsia
Maku
Erittäin täyteläinen, runsas ja samettinen maku, jossa karpaloa, nahkaa, neilikkaa ja muita makeita mausteita
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Valpolicella, Veneto
Tuottaja
Casa Vinicola Zonin
Saatavuus
Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 15 %
Laatuluokitus
DOCG Amarone della Valpolicella
EAN
8002235750851
SKU
606097
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 7 g/l
Täyteläisyysaste
Erittäin täyteläinen
Rypäleosuudet
60% Corvina, 35% Rondinella, and 5% Molinara

Viininvalmistus

Rypäleet kuivatetaan suurilla tarjottimilla hyvin ilmastoiduissa huoneessa 120 päivän ajan. Rypälemehu maseroidaan eli liotetaan kuorien kanssa 7-8 päivää viileässä lämpötilassa, jolloin rypäleiden aromit irtoavat tehokkaasti. Rypälemehu käytetään hyvin hitaalla mentelmällä, joka kestää neljästä kuuteen viikkoon. Käymisen jälkeen viini kypsytetään Slavonin tammitynnyreissä kahden vuoden ajan ja tämän jälkeen vielä pulloissa kuusi kuukautta.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hienostuneille liharuoille, kuten sisäfile ja pitkään kypsyteityille juustoille. Suosittelemme viiniä myös aivan sellaisenaan nautittavaksi tai vaikkapa ruoan päätteeksi.

Viini on valmis juotavaksi, mutta kypsyy helposti vielä kymmenisen vuotta. Viini on parasta 17-18C asteisena tarjoiltuna.

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!