Ruokasuositukset Itämainen ruoka Miedot juustot Rasvainen kala Salaatit ja kasvisruoka Simpukat, osterit Sushi Tapas ja antipasti Äyriäiset
Rypäle
Negroamaro
Väri
Vaalea ruusunpunainen
Tuoksu
Runsas, jossa ruusunmarjaa, tummaa kirsikkaa, roseepippuria, inkivääriä ja ripaus kurkumaa
Maku
Runsas, raikas, tuore, hedelmäinen, mausteinen, tasapainoinen, mineraalinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Apulia
Tuottaja
Masseria Altemura
Saatavuus
Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
Negroamaro Rosato Salento IGT
EAN
8 002 235 022 965
SKU
609 004
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Rypäleosuudet
Negroamaro 100%

Zínzula Rosé - viettelevän moniulotteinen

Zínzula Rosé on Masseria Altemuran helmi, ja on syntynyt Apuliassa kahden meren välissä. Viini onkin saanut nimensä rannikolla sijaitsevasta luolasta nimeltä Zinzulusa. Viini on valmistettu 100% Negroamaro rypäleestä ja on viettelevän moniulotteinen ja säiteilee Välimeren raikkautta. 

Viininvalmistus

Zínzula Roséelle omistetut viinitarhat koostuvat kerroksesta hienoa punaista maaperää, jonka alla on kalkkikiveä. Korkealaatuisen roseeviinin valmistamiseen tarvitaan samat viininvalmistustekniikat kuin hienompien valkoviinien valmistamiseen. Viiniköynnökset tulee kasvattaa runsaslehtisinä katoksina, jotka suojaavat rypäleitä ylikypsymiseltä ja auringon polttamiselta. Näin vältetään viinin oksidoituminen, korkeat alkoholipitoisuudet ja ylimääräiset tanniinit. Jotta rypäleistä saadaan hyvin muodostuneita ja rapeita terttuja, viiniköynnösten tulee saada riittävä määrä vettä ratkaisevassa kypsymisvaiheessa. Nämä toimet auttavat saamaan roseeviinistä hapokkaan, raikkaan ja aromaattisen.

Negroamaro rypäleet korjataan syyskuun puolessa välissä ennen aamunkoittoa. Rypäleiden mehustuvat oman painovoiman avulla ilman puristusta ja maserointia. Tämä mahdollistaa hyvin herkän ruusunpunaisen värin, rypäleelle tyypillisen raikkauden sekä pitää tanniinista ja kuoresta tulevat happamat maut minimissään. Lopulta viini käytetään ruostumattomissa terästankeissa ja jätetään sakan päälle neljäksi kuukaudeksi lepäämään ennen pullotusta.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini on erinomainen ruokajuoma, se toimii loistavasti alkupalojen kanssa, sekä simpukoiden, kalaruokien, äyriäisten ja kasvisruokien seurana. Kokeile esimerkiksi tapasten, äyriäisrisoton, spaghetti a´la vongolen tai bouillabaissen kera. 

Viini on parhaimmillan jäähdytettynä 10-12 asteiseksi. 

Masseria Altamura

Masseria Altemura sijaitsee Apulian sydämmessä, Salenton niemimaalla, puolessa välissä Joonianmerta ja Adrianmerta. Viininviljelyyn alue soveltuu erityisen hyvin ainutlaatuinen maaperän, jota hallitsevat valkoiset kalkkikivet ja Salennon punainen maa, poikkeuksellisen valon, kahden meren ja raikkaiden tuulien ansiosta.

Viinitila on kokonaisuudessaan 270 ha laajuinen, kattaen alkuperäisen historallisen masserian eli maatilan, viinitilan, viinitarhat ja oliiviviljelmät. Päärypäleinä ovat Primitivo ja Fino, mutta myös muita alueen alkuperäisiä rypäleitä viljellään, kuten Negroamaro, Aglianico ja Falanghina. Kaikki Masseria Altemuran puna-, valko ja kuohuviinit ovat valmistettu omista rypäleistä, omalla viinitilalla.

Apulia sijaitsee Kaakkois-Italiassa ja on saapasvaltion vanhimpia viinintuotantoalueita. Maakunta on tänä päivänä Italian toiseksi suurin viinintuottaja ja Apulian viinitarhat levittäytyvät yli 85 000 hehtaarin kokoiselle alueelle. Italian saappaankärjessä tuotetut viinit ovat kärsineet massaviinien maineesta, mutta tänä päivänä Apuliassa tuotetaan myös laadukkaita ja persoonallisia viinejä perinteisistä sekä kansainvälisesti tunnetuista lajikkeista. Alueella on eriomaiset edellytykset tuottaa laatuviinejä ja tämän tosiseikan ovat huomanneet monet tunnetut italialaiset viiniyritykset. Ilmastoltaan Apulia on kuumaa viininviljelyaluetta. Lämpimän ilmaston vuoksi alueella tuotetaan lähinnä tummia ja rustiikkeja punaviinejä.

Tila siirtyi Zoninin omistukseen 2000 luvulla.

www.masseriaaltemura.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!