Pääsiäisen paras lammasviini - valitse viini lampaalle oikein

Pääsiäisen paras lammasviini - valitse viini lampaalle oikein

Lampaan- ja karitsanliha ovat pääsiäisen kestosuosikkeja. Lammasviini onkin syytä valita huolella. Hyvänä perussääntönä pääsiäisaterian ruokia ja viinejä suunniteltaessa voi pitää: mitä juhlavampi ateria, sitä arvokkaampi viinikin kannattaa valita. Lammasviiniä ostaessa kannattaa pohtia ennakkoon ruoan valmistustapa ja resepti, jotka vaikuttavat lammasviinin valintaan.

Jos et ole vielä valinnut pääsiäisen lammasreseptiä, katso tästä linkistä neljä pääsiäisen lammasreseptiä, joille olemme kullekin valinneet hyvän lammasviinin.

Yleisesti voidaan todeta, että lammasviini kannattaa valita keskitäyteläisten ja täyteläisten punaviinien joukosta. Erinomaisia lammasviinejä löytyy Espanjasta Riojan alueelta. Pääsiäisen keltaiseen väriin kietoutunut Campo Viejo Crianza edustaa tämän päivän espanjalaista viiniosaamista. Riojan sydämessä Logroñossa, aivan Espanjan pohjoisosassa, sijaitseva paikalliseen luontoon sulautuva huippumoderni Campo Viejon kellari kätkee uumeniinsa yli 70 000 tammitynnyriä, joissa Ebron laaksossa syntyneet viinit kypsyvät ihastuttamaan viininystäviä ympäri maailmaa.

Campo Viejosta on viime vuosikymmeninä kasvanut Riojan tunnetuin ja eniten myyty viinibrändi kotimaassaan ja Espanjan rajojen ulkopuolella. Iberian niemimaan tunnetuimmalta viinintuotantoalueelta saapuva lempeän paahteinen ja samettisen pehmeä punaviini on hurmannut myös monen suomalaisen sydämen.

Pääsiäisen paras lammasviini - valitse viini lampaalle oikein

Campo Viejolta kolme erilaista lammasviiniä

Campo Viejolta löytyy Alkon valikoimasta kolme eri hintaista punaviiniä, joista kaikista löytyy sopivasti mausteisia aromeja täydentämään eri lammasaterioiden makumaailmaa.

Lampaanviululle kannattaa suositella Campo Viejo Reservaa tai täyteläisen pehmeää Campo Viejo Gran Reservaa, joka toimii upeasti myös grillatun lampaan seurassa. Hieman miedomman karitsanlihan kanssa kannattaa kokeilla myös Campo Viejo Crianzaa. Myös omia makumieltymyksiä kannattaa kuunnella, ja valita sellainen viini, joka maistuu juuri itselle. Campo Viejon kolmesta erilaisesta ja eri hintaisesta punaviinistä löytyy varmasti jokaiselle oma suosikki.

Campo Viejo Crianza - kevyt lammasviini

Campo Viejo Crianza on kolmesta Campo Viejon punaviinistä kaikkein kevyin punaviini. Tämän vuoksi se kannattaa valita silloin, kun valmistat miedonmakuisen karitsa-aterian.

Campo Viejo Reserva - keskitäyteläinen, kehittyneen makuinen lammasviini

Campo Viejo Reserva on pehmeä punaviini, jonka mausta löytyy kuivattujen hedelmien aromeja sekä paahteisuutta. Lammasruokien lisäksi viini sopii vaikka mausteisemmalle chorizolle.

Campo Viejo Gran Reserva - täyteläisen robustinen lammasviini

Campo Viejo Gran Reserva on täyteläisin näistä kolmesta Campo Viejon viineistä. Tälle viinille myös lammasateria saa olla täyteläinen ja runsas makumaailmaltaan.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!