Sinisimpukat kookos-korianteriliemessä

Simpukat, osterit
Sinisimpukat kookos-korianteriliemessä

Tarvitset:

2 pussia sinisimpukoita
4 rkl oliiviöljyä
4 salottisipulia
4 valkosipulin kynttä
2 punttia korianteria
2 punttia persiljaa
4 dl valkoviiniä
4 dl kookosmaitoa

Valmistusohje:

  1. Tarkista, että simpukat elävät kopauttamalla niitä pöytää vasten. Mikäli kuori ei sulkeudu, heitä simpukka pois. Pese simpukat huolellisesti. Pilko sipulit suureen kattilaan ja kuullota hetki oliiviöljyn kanssa. Lisää joukkoon simpukat ja kuullota vielä hetki. Lisää tämän jälkeen valkoviini ja kookosmaito.
  2. Keitä simpukoita höyryssä 6–8 minuuttia välillä kattilaa ravistaen, kunnes simpukat ovat auenneet. Heitä pois simpukat, joiden kuori ei ole auennut. Lisää joukkoon hienonnettu korianteri sekä persilja. Tarjoile heti.

Resepti: Teemu Laurell

Viinisuositus:

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!