Simppelit cocktailpalat ja juustolautasen herkut

Jälkiruoka
Simppelit cocktailpalat ja juustolautasen herkut resepti ja viinisuositus

Helpot cocktailpalat, herkulliset juustot sekä Valdespino Oloroso Sherry ovat mitä mainioin yhdistelmä niin pikkujoulujen tyylikkääksi tarjottavaksi kuin vaikkapa joulun ajan herkulliseksi väli- tai yöpalaksi. Yhdestä voitaikina levystä tulee 3 isoa ja 4 pientä täytettyä cocktailpalaa ja koko paketista 15–20 cocktail-palaa. 

Tarvitset:

500 g Valmiiksi kaulittuja voitaikinalevyjä (5kpl)
Kananmuna voiteluun
Unikonsiemeniä koristeluun

Täyte-ehdotukset

  • Cantadou-piparjuurituorejuusto (notkeuta tarvittaessa creme fraichella)
  • Ilmakuivattu kinkku
  • Bresaola (Tätä löytyy helposti ainakin Lidl että Pirkan Parhaat -tuotteista)
  • Stilton-homejuusto
  • Manchego
  • Hyvälaatuista hunajaa (valuta cocktailpalojen päälle)

Valmistusohje:

  1. Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaisesti levitettynä uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Kun levyt ovat vielä vähän kohmeiset, ota haluamallasi piparimuotilla taikinasta paloja.
  3. Jätä palat leivinpaperille ja voitele ne kananmunalla. Ripottele päälle unikonsiemeniä.
  4. Paista pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  5. Anna jäähtyä.
  6. Avaa lehtevät palat ja laita väliin haluamaasi täytettä.

    Juustolautaselle sherryn kanssa sopivia muita herkkuja

    • Parmesan
    • Mantelit
    • Hanhenmaksa
    • Riistapatee
    • Stilton-homejuustolla täytetyt taatelit tai taatelit sellaisenaan

    Nauti jäähdytetyn Valdespino Oloroso Blend Medium Sherry -lasillisen kanssa, kun on rauhoittumisen aika ja istahdat katselemaan joulukuusta.

    Huom! Piparimuotteja voi olla kahta kokoa, jolloin taikinasta jää mahdollisimman vähän käyttämättä. Ylijäämäpalat voi kaulia ja ottaa niistä vielä lisäpaloja. Jos et halua käyttää piparimuotteja, voit leikata taikinasta pieniä suupalan kokoisia neliöitä.

    Resepti ja kuva: Johanna Koskiranta

    Tilaa uutiskirje

    Tilaa Juomavinkin uutiskirje!