Seljankukka-mansikat mascarponevaahdolla

Jälkiruoka Nautiskelujuoma Noutopöytä Seurustelu
Seljankukka-mansikat mascarponevaahdolla - resepti kuohuviinille

Marinoidut mansikat ovat täydellinen päätös esimerkiksi kesämenulle. Teemu Laurellin reseptillä valmistat helposti ihanan raikkaan ja kesäisen jälkiruoan, joka hurmaa kaikki. Viinisuosituksena kuplivaa cavaa alkoholilla tai ilman. Ja jos haluat panostaa hieman enemmän tarjoa seljankukka-mansikoiden seurassa puolikuivaa samppanjaa. 

Tarvitset:

1 litra tuoreita mansikoita
0.5 dl seljankukkamehutiivistettä
2 rkl sokeria

Valmistus:

  1. Poista mansikoista kannat ja leikkaa puoliksi.
  2. Laita mansikat kulhoon ja kaada seljankukkamehutiiviste sekä sokeri mansikoiden päälle ja sekoita.
  3. Anna maustua noin puoli tuntia.
  4. Tarjoile mascarponevaahdon kanssa.

Mascarponevaahto

200 g mascarponejuustoa
2 rkl tomusokeria
puolikkaan vaniljatangon siemenet

  1. Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja tarjoile mansikoiden päällä.

Resepti: Teemu Laurell

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!