Savuporo-karpalokääretorttu

Pikkusuolaiset Riista Seurustelu
Kuorrutettu savuporo-karpalokääretorttu

Savuporo-karpalokääretorttu sopii mukavasti illanistujaisiin tai vaikkapa viemisiksi ilahduttamaan isäntäväkeä. Inspiraatio reseptiin on saatu kotimaisesta Valkia-kuohuviinistä.

  Pohja
4 dl Maitoa
1,5 dl Ruokakermaa
1 dl Vehnäjauhoja
0,5 tl Leivinjauhetta
  Sormisuolaa
  Vastarouhittua mustapippuria
3 Kananmunan keltuaista
Kananmunan valkuaista
  Täyte:
1 dl Kuohukermaa
1 dl Maitorahkaa
100 g Savuporo-tuorejuustoa
100 g Savuporoa rouhittuna
  Pieni kourallinen karpaloita
  Kuorrute:
0,5 dl Kuohukermaa
100 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 oksaa Tuoretta rosmariina
  Muutama karpalo

Ohje

  1. Mittaa maito, ruokakerma ja vehnäjauhot kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen.

  2. Anna seoksen kiehahtaa, jolloin se alkaa sakeutua.

  3. Anna massan jäähtyä.

  4. Lisää joukkoon leivinjauhe, sormisuola ja mustapippurirouhe.

  5. Lisää taikinaan keltuaiset yksi kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten.

  6. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa astiassaan.

  7. Kääntele valkuaisvaahto taikinamassaan varovasti.

  8. Kaada taikina tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille.

  9. Paista pohjaa 180 asteisessa uunissa n. 20 minuutin ajan tai kunnes se on kauniin ruskea ja kypsä.

  10. Valmista pohjan kypsyessä kääretortun täyte. Vaahdota kerma, lisää joukkoon maitorahka, tuorejuusto, rouhittu poro sekä karpalot. Sekoita täyte kertaalleen ja laita se toviksi jääkaappiin tekeytymään.

  11. Kumoa kypsä kääretorttupohja toiselle leivinpaperille. Anna sen jäähtyä tovi. Levitä täyte tasaisesti pohjalle, ja rullaa se napakasti käärölle leivinpaperia ja molempia käsiä apuna käyttäen.

  12. Kääri kääretorttu tuorekelmuun ja anna sen levätä hetki jääkaapissa ennen koristelua.

  13. Valmista kääretortun kuorrute sekoittamalla vatkattu kuohukerma sekä tuorejuusto keskenään.

  14. Kuorruta kääretorttu seoksella ja viimeistele se rosmariinin oksilla sekä tuoreilla karpaloilla.

    Resepti ja kuva: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!