Alex Nurmen rapukeitossa maistuu myös chili.
500 g | Kokonaisia katkarapuja |
1 | Sipuli |
1 | Porkkana |
3 | Valkosipulin kynttä |
3 rkl | Tomaattipyreetä |
1 l | Mietoa kalalientä tai vettä |
2,5 dl | Kermaa |
15 g | Voita |
Suolaa | |
Tabascoa tai chiliä | |
100 g | jokiravun pyrstöjä koristeluun |
tilliä koristeluun |
Ohje
-
Kuori katkaravut lautaselle, paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli.
-
Laita nokare voita kattilaan ja kuullota siinä kasvikset, mausteet sekä ravunkuoret pitkään. Lisää tomaattipyree, nosta lämpöä ja anna pyreen paahtua hetki.
-
Kaada kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
-
Siivilöi keitto, lisää kerma ja anna keiton saostua hetken aikaa hiljaa kiehuen. Suurusta keitto lopuksi maissijauhoilla, jolloin siitä tulee täyteläisempää.
-
Asettele jokiravunpyrstöt lautaselle ja kaada kuohkea keitto vasta pöydässä vieraille.