Rapukeitto

Äyriäiset
Rapukeittoa mustalla lautasella

Alex Nurmen rapukeitossa maistuu myös chili.

500 g Kokonaisia katkarapuja
1 Sipuli
1 Porkkana
3 Valkosipulin kynttä
3 rkl Tomaattipyreetä

1 l Mietoa kalalientä tai vettä
2,5 dl Kermaa
15 g Voita
  Suolaa
  Tabascoa tai chiliä
100 g jokiravun pyrstöjä koristeluun
  tilliä koristeluun

Ohje 

  1. Kuori katkaravut lautaselle, paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli.

  2. Laita nokare voita kattilaan ja kuullota siinä kasvikset, mausteet sekä ravunkuoret pitkään. Lisää tomaattipyree, nosta lämpöä ja anna pyreen paahtua hetki.

  3. Kaada kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.

  4. Siivilöi keitto, lisää kerma ja anna keiton saostua hetken aikaa hiljaa kiehuen. Suurusta keitto lopuksi maissijauhoilla, jolloin siitä tulee täyteläisempää.

  5. Asettele jokiravunpyrstöt lautaselle ja kaada kuohkea keitto vasta pöydässä vieraille.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!