Porobolognese

Pasta ja pizza Riista
Porobolognese-annos ja Jacob's Creek Organic Shiraz Cabernet Sauvignon -viinipullo

Porosta valmistettava bolognese antaa tälle italialaiselle klassikkoruualle aromikkuutta ja syvyyttä. Tarjoile porobolognesen seurana australialaista Jacob's Creek Organic Shiraz Cabernet -luomupunaviiniä. Suosittelemme käyttämään ruuan valmistukseen samaa viiniä, kuin mitä aiot tarjoilla aterian juomana.

  Porobologne 4:lle hengelle
500 g Poron jauhelihaa
150 g Pekonia
3 Salottisipulia
Valkosipulinkynttä
400 g Tomaattipyreetä (1 tlk)
1 tl Hunajaa
2 dl Jacob's Creek Organic Shiraz Cabaret -punaviiniä
0,5 dl Kuivattuja mustatorvisieniä murennettuna
2,5 dl Riistalientä
2 rkl Voita
3 rkl Tuoretta timjamia
2 rkl Tuoretta rakuunaa
2 tl Sormisuolaa
  Mustapippuria myllystä
400 g Spagettia
  Tuoreita puolukoita

Ohje

  1. Paista pilkottu pekoni rapeaksi. Kuullota sipulit ja valkosipulinkynnet öljyssä padassa tai paistokasarissa. Lisää poronjauheliha ja paista kypsäksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  2. Sekoita kasariin kokonaiset tomaatit, tomaattipyree sekä pekoni.
  3. Lisää punaviini, riistaliemi ja murennetut sienet. Keitä voimakkaasti kiehuen viitisen minuuttia. Hienonna joukkoon yrtit.
  4. Anna kastikkeen hautua kannen alla 45–60 minuutin ajan välillä sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon voi.
  5. Keitä lisäksi spagettia ja tarjoa porobolognese raastetun parmesaanin ja Jacob's Creek Organic Shiraz Cabernet -punaviinin kanssa.

    Resepti ja kuva: Mari Moilanen

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!