Pienet mustikkamurupiirakat

Jälkiruoka
Sadonkorjuumenu | Pienet mustikkamurupiirakat

Sadonkorjuujuhlien vieton päättää rustiikkiset ja kekrin teemaan sopivat, annosvuokiin valmistetut mustikkamurupiirakat. Niiden seuraksi voidaan tarjoilla vaniljajäätelöä tai kevyesti vatkattua vaniljakastiketta.

Jälkiruoan kanssa siemaillaan kotimaisista valkoherukoista ja mustikoista valmistettua Valkiaa.

Resepti 6 annosta

Tarvitset: 

75 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
500 g kotimaisia mustikoita

Valmistusohje:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuutioi voi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja nypi sormin murumaiseksi taikinaksi.
  3. Jaa mustikat kuuteen pieneen uunin kestävään vuokaan. Esimerkiksi Crème Brulée -vuokiin. Murustele taikinaa mustikoiden päälle.
  4. Paista piirakoita uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.

Resepti ja kuva: Sari Spåra

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!