Paistettua ankanrintaa, paahdetut sitrusperunat ja parsaa

Paistettua ankanrintaa, paahdetut sitrusperunat ja parsaa

Resepti toimii pääsiäismenuna, jonka paistettu ankanrinta ja paahdetut sitrusperunat parsalla valmistuvat nopeasti ja helposti. Paahdetut pirteän raikkaan sitrusnaperunat parsalla kypsyvät reilussa puolessa tunnissa uunin lämmössä ja paistettu ankka, sekin valmistuu siinä samalla. Pääsiäismenu kaipaa tietenkin hyvää makuparia itselleen ja juomaksi sopii erityisen hyvin täyteläinen punaviini, ankan kumppaniksi.

Paistettua ankanrintaa

4 rintafilettä
1 rkl dukkah-mausteseosta
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
timjamin oksia

  1. Nosta ankan rintafileet noin tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön.
  2. Leikkaa veitsellä ankan rasvaan ristikkokuvio ja ripottele suola sekä pippuri lihan pintaan.
  3. Nosta fileet kylmälle pannulle ensin rasvapuoli alaspäin.
  4. Lisää lämpöä ja paista fileet suhteellisen kuumalla pannulla kullanruskeaksi molemmin puolin.
  5. Nosta fileet uuniin 200 ºc noin 5 -10 minuutiksi, kunnes sisälämpötila on noin 53-55 astetta.
  6. Ripottele fileiden pintaan dukkah-mausteseos ja kääri folioon 10 minuutiksi.
  7. Viipaloi fileet ja tarjoile.

Paahdetut sitrusperunat ja parsaa

4:lle

1,2 kg pieniä siikliperunoita
250 g miniparsaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 valkosipulinkysi
1 raastettu sitruunankuori (luomu)
1 appelsiini
suolaa ja mustapippuria

  1. Kuumenna uuni 200°c asteeseen. Pese perunat. Huuhtele parsat ja leikkaa huono kuiva kanta pois.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele sitruuna ja raasta keltainen kuori.
  3. Yhdistä kulhossa öljy, hunaja, valkosipuli, sitruunankuori, suola ja pippuri keskenään.
  4. Sekoita marinadi perunoiden ja parsojen päälle. Asettele perunat uunivuokaan ja nosta uuniin.
  5. Kypsennä perunoita 30 minuutti, käännä tarvittaessa kerran. Viipaloi pesty appelsiini.
  6. Lisää parsat ja appelsiinit perunoiden päälle. Jatka kypsentämistä 5 minuuttia.
  7. Tarkista kypsyys, nosta uunista ja koristele halutessasi tuorein yrtein.

Resepti ja kuvat: Peggy Thomas

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!