Naudan entrecote burger, bbq-tomaattia, aurajuustoa ja piparjuuri-rucolamajoneesia

Grilliruoka Nauta
Naudan entrecote burger, bbq-tomaattia, aurajuustoa ja piparjuuri-rucolamajoneesia

Burgeri on grillin kuningas. Se sopii tarjottavaksi niin illanistujaisiin kuin rentoihin kesäjuhliinkin.

Jacob's Creek Organic Shiraz on keskitäyteläinen luomupunaviini, jossa on karpaloinen, tumman kirsikkainen, herukkainen, kevyen vaniljainen ja mausteinen maku. Se on erinomainen valinta grillatulle naudan lihalle ja siksi hyvä valinta grillatun laatuburgerin seuraan. 

Toisena vaihtoehtona suosittelemme Castillo de Molina Reserva Pinot Noir -punaviiniä, jonka keskitäyteläinen maku on runsaan hedelmäinen ja lähes makean marjaisa. Makua ryydittää savuinen paahteisuus sekä eloisa hedelmähapokkuus. Juuri nämä elementit tekevät viinistä erinomaisen parin burgerille, jota ryhdittävät bbq-tomaatti, aurajuusto sekä piparjuuri-rucolamajoneesi.

4 annosta

Tarvitset:

4 kpl n. 130 g naudan entrecotepihvejä
Suolaa
Mustapippuria
4 kpl briossisämpylää
1 pkt Aurajuustoa
Frisee-salaattia

Bbq-tomaatti:

1 prk (400 g) Mutti säilykekirsikkatomaatteja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl fariinisokeria
1 dl punaviiniä
1 tl suolaa

  1. Yhdistä aineet kattilaan ja keittele puolisen tuntia miedohkolla lämmöllä.

Piparjuuri-rucolamajoneesi:

2 dl rypsiöljyä
Kourallinen rucolaa (n. puoli litraa)
1 keltuainen
1 tl dijon sinappia
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1 rkl väkiviinaetikkaa
½ tl piparjuurta

  1. Aja rypsiöljy ja rucola hienoksi blenderissä. Siivilöi öljy talteen. Laita kulhoon keltuainen, sinappi, sokeri ja suola. Lisää rucolaöljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon etikka ja piparjuuri.
  2. Ota pihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillaamista. Mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Grillaa pihvejä pari minuuttia per puoli. Laita vetäytymään siksi aikaa kun lämmität sämpylät. Ota sämpylöihin grillissä nopeasti paistopinta vain leikatulle pinnalle.
  3. Kasaa burger laittamalla sämpylän alaosalle ensin bbq-tomaattia, murenna sitten päälle aurajuustoa. Leikkaa pihvi ohuehkoiksi siivuiksi ja aseta aurajuuston päälle. Laita pihvin päälle piparjuuri-rucolamajoneesia, sitten friseesalaattia. Laita lopuksi sämpylän kansi salaatin päälle.

Resepti ja kuva: Pasi Kuronen ja Sami Kuronen

Viinisuositus burgerille:

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!