Mustikka-kardemummajäätelö

Jälkiruoka
Mustikka-kardemummajäätelö tarjoiluastiassa

Mustikka-kardemummajäätelö on yksinkertainen, mutta sitäkin maistuvampi. Jäätelön tekeminen onnistuu jokaiselta kotikokilta, ja se maistuu sellaisenaan, rennosti töttöröstä nautittuna tai vaikkapa juhlavammankin leivonnaisen komponenttina. Inspiraatio tähän jälkiruokaan on lähtenyt Turussa valmistettavasta Valkia Mustikkainen -kuohuviinistä. Se on puolikuiva, sopivan hapokas mustikkainen juoma, jonka valmistuksessa käytetään ainoastaan kotimaisia marjoja, valkoherukkaa sekä mustikkaa.

 

5 dl Kuohukermaa
400 g Kondensoitua makeutettua maitoa (1 tlk)
200 g Mustikoita
1 rkl Hienonnettua kardemummaa
  Koristeluun:
  Mustikoita
  Muutama tuore rosmariinin oksa
  Mantelirouhetta

Ohje

  1. Aloita jäätelömassan teko vatkaamalla kuohukerma jämäkäksi vaahdoksi.

  2. Lisää joukkoon kondensoitu maito, mustikat sekä kardemumma.

  3. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada se n. 1,5 litran vetoiseen vuokaan.

  4. Anna jäätelömassan tekeytyä pakkasessa yön yli.

  5. Koristele jäätelö ennen tarjoilua mustikoiden, mantelirouheen sekä muutaman tuoreen rosmariinin oksan kera.

  6. Voit halutessasi kumota jäätelön myös tarjoiluastialle ja tarjoilla sen kuten jäädykkeen.

  7. Tarjoile jäätelö Valkia Mustikkainen -kuohuviinin kera.

    Resepti ja kuva: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!