Munakoiso-vegekana-teriyakivartaat

Grilliruoka Salaatit ja kasvisruoka
Munakoiso-kaurapala-teriyakivartaat

14 kpl

Tarvitset:

3 suurehkoa munakoisoa
300 g soijasta valmistettua "vegekanaa" (pakasteesta)

Teriyaki-marinadi:
2 rkl seesam-öljyä
2 rkl raastettua inkivääriä
2 tl raastettua valkosipulia
½ mieto chili hienonnettuna
2 dl teriyaki-kastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl mirin-kastiketta
2 rkl ruskeaa sokeria

Tarvitset myös:
14 varrastikkua

Viimeistelyyn:
2 rkl suolapähkinöitä
1 rkl mustia seesaminsiemeniä
kourallinen kevätsipulia
kourallinen tuoretta korianteria

Valmistusohje:

  1. Sulata pakastettu vegekana. Huuhtele munakoisot ja kuutioi ne reiluiksi paloiksi.
  2. Pujota munakoisot ja vegekanat varrastikkuihin.
  3. Valmista marinadi kuullottamalla inkivääriä, valkosipulia sekä chiliä pannulla seesam-öljyssä tovi. Lisää joukkoon teriyaki-kastike, riisiviinietikka, mirin-kastike sekä sokeri.
  4. Anna kastikkeen keittyä kasaan hiljaa kuplien noin kymmenen minuutin ajan.
  5. Valele vartaat huolellisesti marinadilla, ja anna niiden maustua tovi ennen kypsennystä.
  6. Grillaa vartaita kunnes munakoisot pehmenevät ja ottavat väriä itseensä. Voit paiston aikana valella vartaita marinadilla parisen kertaa.
  7. Asettele vartaat tarjoiluastialle ja viimeistele ne hienonnetulla kevätsipulilla, korianterilla, suolapähkinöillä sekä seesaminsiemenillä.

Kuva: Heidi Kjellman 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!