14 kpl
Tarvitset:
3 suurehkoa munakoisoa
2 (a 160g) kaurapalaa
Teriyaki-marinadi:
2 rkl seesam-öljyä
2 rkl raastettua inkivääriä
2 tl raastettua valkosipulia
½ mieto chili hienonnettuna
2 dl teriyaki-kastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl mirin-kastiketta
2 rkl ruskeaa sokeria
Tarvitset myös:
14 varrastikkua
Viimeistelyyn:
2 rkl suolapähkinöitä
1 rkl mustia seesaminsiemeniä
kourallinen kevätsipulia
kourallinen tuoretta korianteria
Valmistusohje:
- Huuhtele munakoisot ja kuutioi ne reiluiksi paloiksi. Kuutioi myös kaurapalat.
- Pujota munakoisot ja kaurapalat varrastikkuihin.
- Valmista marinadi kuullottamalla inkivääriä, valkosipulia sekä chiliä pannulla seesam-öljyssä tovi. Lisää joukkoon teriyaki-kastike, riisiviinietikka, mirin-kastike sekä sokeri.
- Anna kastikkeen keittyä kasaan hiljaa kuplien noin kymmenen minuutin ajan.
- Valele vartaat huolellisesti marinadilla, ja anna niiden maustua tovi ennen kypsennystä.
- Grillaa vartaita kunnes munakoisot pehmenevät ja ottavat väriä itseensä. Voit paiston aikana valella vartaita marinadilla parisen kertaa.
- Asettele vartaat tarjoiluastialle ja viimeistele ne hienonnetulla kevätsipulilla, korianterilla, suolapähkinöillä sekä seesaminsiemenillä.
Resepti ja kuva: Heidi Kjellman - Tiskivuoren Emäntä