Metsästäjänpata

Pataruoat Riista
Kattaus kahdelle: metsästäjänpataa ja Gato Negro Red Blend 5,5 % -punaviinipullo

Metsästäjänpata on pitkään haudutettujen pataruokien parhaimmistoa. Käytä metsästäjänpataan viiniä, jota aiot myös tarjoilla padan seurana. Gato Negro Cabernet Sauvignon on saatavilla sekä 75 cl pullossa että kätevässä kolmen litran hanapakkauksessa.

Tarvitset:

800 g hirvenpaistia
n. 1 dl vehnäjauhoja
4 porkkanaa
2 sipulia
n. 300 g kantarelleja
3 laakerinlehteä
10 katajanmarjaa
5 dl lihalientä
3 dl Gato Negro Red Blend 5,5 % tai Gato Negro Cabernet Sauvignon
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan

Paistoon:
voita

Koristeluun:
Timjamin oksia

Ohje

  1. Poista hirvenlihasta näkyvät kalvot ja leikkaa liha noin 5 x 5 cm paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat.
  3. Kierittele lihakuutiot vehnäjauhoissa. Tarvitset sen verran vehnäjauhoja, että lihat peittyvät kevyesti jauhoihin.
  4. Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Sulata voi. Ruskista lihat pannulla erissä ja nosta ne sopivaan pataan.
  5. Ruskista sipulit, porkkana ja kantarellit kevyesti voissa ja lisää ne sen jälkeen myös pataan.
  6. Lisää pataan vielä laakerinlehdet, katajanmarjat, lihaliemi ja Gato Negro Red Blend 5,5%
  7. Kuumenna pata kiehuvaksi ja laske sen jälkeen lämpötila keskilämmölle. Anna padan poreilla kannen alla peitettynä noin 1 h tai kunnes liha on mureaa.
  8. Tarkista maku ja mausta tarpeen tullen suolalla ja mustapippurilla.
  9. Koristele annokset timjamin oksilla.

Kuva ja resepti: Sari Spåra

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!