Macaron-leivokset ovat tunnettuja ranskalaisia mantelileivoksia, jotka sopivat erilaisiin tilaisuuksiin. Macaronseja voi nautiskella erityisesti, juhlissa, piknikeillä, brunssilla tai jälkiruokana. Macaronsit ovat niin herkullisia, että niitä kannattaa leipoa kerralla isompi määrä. Jos niitä jää tarjoilun jälkeen yli, ne säilyvät hyvin jääkaapissa 1-2pv ja pakastimessa n.3 viikkoa.
Ohessa 30kpl resepti
Ainesosat
0,6 dl (65g) | valkuaista |
2½ dl (150g) | tomusokeria |
2 pussia (50g) | mantelijauhetta |
¾ tl | perunajauhoja |
Täyte
75g | voita |
1½ dl | kaakaotomusokeria tai mansikanmakuista tomusokeria |

Ohje
-
Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti. Lisää tomusokeri. Vatkaa edelleen, kunnes seos alkaa olla kiinteämpää ja kiiltävää.
-
Yhdistä mantelijauhe ja perunajauhot keskenään. Sekoita hyvin valkuaisvaahtoon lastalla pyöräyttäen.
-
Pursota pieniä leivospohjia (Ø 2,5 - 3 cm) leivinpaperille pellille. Jätä hiukan leviämisvaraa. Annoksesta tulee n. 2 pellillistä. Anna leivospohjien vetäytyä ja kuivua huoneenlämmössä 15 min ennen paiston aloittamista.
-
Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 13 - 15 min.
-
Jäähdytä pohjat ennenkuin irrotat niitä leivinpaperista. Valmista täyte: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Levitä täyte leivonnaisten alapinnalle veitsellä.

Teksti ja resepti: Linda Mutalahti