Lohitartaria, wasabimajoneesia, paahdettua sipulia ja saaristolaisleipää

Rasvainen kala
Lohitartaria, wasabimajoneesia, paahdettua sipulia ja saaristolaisleipää.

Herkullinen lohitartar maistuu ympäri vuoden ja toimii hienosti myös joulun kalapöydässä saaristolaisleivän kera. 

Lohitartar:
400 g lohta
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1 tl dijon-sinappia
3 rkl ruohosipulia
1 tl sitruunamehua
1 rkl crème fraîchea
Wasabimajoneesi:
0,5 dl  Hellmann's-majoneesia
0,5 tl wasabitahnaa
tilkka sitruunamehua

Sipuli:   

sipuli
2 dl öljyä
  suolaa
Saaristolaisleipä:
1 kpl valmis saaristolaisleipä
  voita
  öljyä

 

Valmistusohje lohitartarille:

  1. Poista lohesta ruodot ja nahka.
  2. Leikkaa lohi kuutioiksi.
  3. Sekoita sokeri ja suola keskenään ja lisää lohikuutioiden joukkoon.
  4. Anna lohikuutioiden maustua kylmässä 20–25 minuuttia.
  5. Huuhtele lohikuutiot kylmällä vedellä maustumisen jälkeen. Valuta.
  6. Lisää joukkoon crème fraîche, dijon-sinappi, sitruunamehu ja hienonnettu ruohosipuli.
  7. Sekoita hyvin.

 

Valmistusohje paahdetulle sipulille:

  1. Kuori sipuli ja leikkaa siitä ohuehkoja siivuja.
  2. Kuumenna 2 dl öljyä paksupohjaisessa kattilassa.
  3. Friteeraa sipulirenkaita öljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita.
  4. Nosta reikäkauhalla pois öljystä ja laita talouspaperin päälle valumaan.

 

Valmistusohje wasabimajoneesille:

  1. Sekoita ainekset keskenään.
  2. Laita halutessasi pursotinpussiin.

 

Valmistusohje saaristolaisleivälle:

  1. Leikkaa saaaristolaisleivästä paksuhkoja siivuja.
  2. Leikkaa reunat pois ja leikkaa leipäsiivut tikuiksi.
  3. Paista pannulla voi-öljyseoksessa rapeiksi ja valuta talouspaperin päällä.

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!