Limellä maustettu ricotta-polentakakku

Jälkiruoka Nautiskelujuoma
Limellä maustettu ricotta-polentakakku - resepti kuohuviinille

Tarvitset:

1,5 dl polentajauhoa
2,5 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl merisuolaa
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 limen mehu sekä kuoret
250 g ricottajuustoa

  1. Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään.
  2. Vatkaa voi ja sokeri tehosekoittimella vaahdoksi toisessa kulhossa.
  3. Riko joukkoon kananmunat yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes syntyy tasainen massa.
  4. Lisää joukkoon kuivat aineet samalla sekoittaen.
  5. Pese limet huolellisesti. Raasta joukkoon kuoret ja purista myös hedelmän mehut mukaan.
  6. Lopuksi lisää joukkoon ricottajuusto ja sekoita.
  7. Kaada seos huolellisesti voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 160 asteessa noin 45 minuuttia kullanruskeaksi.
  8. Tarjoile tuorejuustocremen kanssa.

 

Tuorejuustocreme

175 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
puolikkaan vaniljatangon siemenet

  1. Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja tarjoile kakun kanssa.

Resepti: Teemu Laurell

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!