Lempeän mausteinen lihapata

Mausteiset makkarat Pataruoat Porsas
Lempeän mausteinen lihapata

Pitkään haudutettujen lihapatojen kanssa sopii täyteläiset punaviinit. Tässä lempeän mausteisessa lihapadassa mehevä kassler ja kepeän tulinen chorizo olivat pääosissa. Lempeän mausteiselle pataruoalle sopii monikin eri punaviini.

Tarvitset:

600 g porsaan kasleria
300 g chorizoa
4 porkkanaa
6 salottisipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
200 g herkkusieniä
2 rkl tomaattipyrettä
400 g kuorittuja tomaatteja mehussa
3 dl punaviiniä
4 dl vahvaa lihalientä
2 laakerinlehteä
1 tl savupaprikaa
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
2 timjamin oksaa
1 rosmariinin oksa

Tee näin:

  1. Ota kassler huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Leikkaa liha ja chorizo reiluiksi paloiksi.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa kolikoiksi. Halkaise puhdistetut herkkusienet.
  3. Leikkaa kahtia kuoritut salottisipulit ja hienonna valkosipuli.
  4. Paista lihat voissa kahdessa erässä pannulla kullanruskeiksi ja laita pataan.
  5. Kaada vettä pannulle paistojen välissä ja anna kiehahtaa. Siirrä paistoliemi pataan.
  6. Paista sipulit ja sienet voissa pannulla, kunnes saavat kevyesti väriä pintaan.
  7. Laita lopuksi kaikki raaka-aineet pataan ja sekoita. Nosta uuniin 150 asteeseen noin 3-4 tunniksi.
  8. Tarkista maku, koristele tuorein yrtein ja tarjoile.

 

Resepti ja kuva: Peggy Thomas

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!