Kinuskiset karpalokipot

Jälkiruoka Marjat ja hedelmät
Ruoka-annos kinuskiset karpalokiput ja Valkia-kuohuviini

Kinuskiset karpalokipot ovat oiva tarjottava illanistujaisiin. Resepti yhdistää hapokkaat kotimaiset karpalot karamelliseen kinuskiin. Resepti on saanut inspiraationsa kotimaisista marjoista Turussa valmistettavasta Valkia Mustikkainen -kuohuviinistä.

 

2 dl Kuohukermaa
250 g Maitorahkaa
0,5 tl Aitoa vaniljaa
4 rkl karamellisoitua kondensoitua maitoa (tai kinuskikastiketta)
2 dl Karpaloita
12 kpl Tahinia
200g Digestive-keksiä
  Koristeluun
2 kpl Digestive-keksiä
1 dl Karpaloita

Ohje

  1. Vaahdota kerma.

  2. Lisää kerman joukkoon maitorahka, aitovanilja sekä kinuski. Sekoita kertaalleen.

  3. Kääntele vielä karpalot varovasti vaahtoon.

  4. Murenna Digestive-keksit tarjoilumaljojen pohjalle.

  5. Lusikoi päälle kinuski-karpalovaahtoa.

  6. Koristele annokset keksimuruin sekä muutamin karpaloin.

    Resepti ja kuva: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!