Karitsaa ja timjamikastiketta à la Pekka Terävä

Lammas
Ruoka-annos, jossa paahdettua karitsaa

Tämä huippukokki Pekka Terävän karitsan resepti sopii hienosti vaikkapa pääsiäispöydän herkuksi. Lammasherkku tarjoillaan timjamikastikkeen ja Siikli-perunoiden kera. Herkullinen annos ympäri vuoden. 

  Ohje on 4:lle
400 g Karitsan ulkofile, kotimainen
1 kpl Banaanisalottisipuli, kuorittu
0,5 Porkkana, kuorittu
3 kpl Valkosipuli
1 kpl Varsisellerin oksa
50 g Herkkusieni
1 dl Valkoviini
0,5 dl Valkoviinietikka
4 dl Demi-glace -kastikepohja
0,5 dl Rypsiöljy
2 ruukkua Timjamia
1 kpl Laakerinlehti
5 kpl Mustapippuria
1 ruukku Rosmariinia
4 kpl Naattiporkkana, kuorittu
8 kpl Perunaa, Siikli
100 g Kanalientä (2 dl)
  Suola
  Mustapippuri

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön 2 tuntia ennen paistoa.

  2. Putsaa lihasta kalvot, mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Paista lihaan väri pannulla, voin, timjami ja valkosipulin kera.

  4. Kypsennä 80 asteisessa uunissa niin, että sisälämpö on 54 astetta. Anna vetäytyä 15 minuuttia.

  5. Valmista kastike: kuullota pannulla kasvikset, lisää kasvisten joukkoon etikka ja viini. Keitä 1/3 osaan ja lisää Demiglace-kastikepohja. Keitä puoleen ja lisää timjami, mustapippuri ja laakerinlehti, ja jätä kastike hautumaan. Siivilöi ja mausta suolalla.

  6. Paista perunoihin hyvä väri voissa valkosipulin ja timjamin kera. Lisää kanaliemi ja keitä kypsäksi.

  7. Paahda porkkanat rosmariinin kanssa pannussa kypsiksi.

  8. Asettele lihan päälle porkkanat ja perunat viereen. Annostele kastike.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!