Kanttarellipiirakka

Noutopöytä Pikkusuolaiset Salaatit ja kasvisruoka
Kanttarellipiirakka -resepti

Tarvitset:

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
75 g voita
1,5 dl maitoa

Täyte:
loraus oliiviöljyä
2 sipulia
300 g kanttarelleja
200 g kermaviiliä
1 dl maitoa
1 kananmuna
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
ripaus mustapippuria
ripaus sormisuolaa
100 g emmental-juustoraastetta

Valmistusohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Aloita valmistamalla taikinapohja. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi viileä voi taikinan joukkoon ja lopuksi lisää maito.
  3. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes tunnet sen hieman sitkostuvan. Painele taikina tasaisesti piirakkavuoan (halkaisija n. 24 cm).
  4. Valmista seuraavaksi täyte. Kuullota kuoritut ja hienonnetut sipulit öljyssä kuumalla paistinpannulla. Lisää joukkoon kanttarellit, ja freesaa niitä kunnes valtaosa nesteestä on haihtunut.
  5. Kumoa kulhoon kermaviili, maito, kananmuna, ruohosipuli ja mausteet. Sekoita kananmunan rakenne rikki haarukan avulla ja kippaa joukkoon sipuli-kanttarelliseos.
  6. Sekoita kertaalleen ja kumoa täyte piirakkapohjalle tasaisesti.
  7. Kuorruta piirakka vielä juustoraasteella.
  8. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuutin ajan tai kunnes piirakan pinta on väriltään kauniin kullanruskea.
  9. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Resepti ja kuva: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!