Halloween hampurilaiset, Spooky but nice salmiakkisipulit ja salmiakkikastike

Grilliruoka
Halloween-hampurilaiset - tarjoilu Halloween-juhliin

Halloween-hampurilaiset pitävät sisällään kuohkean kurpitsasämpylän, pihvin, juustoa, maustekurkkua, salaattia ja lopuksi väliin sujahtaa reilu annos spooky but nice salmiakkisipuleita, joka hurmaavat taatusti kaikki salmiakinystävät.

Hampurilaisten lisäksi juhlapöytään nostetaan noidan kattilassa kiehautettu salmiakkikastike, johon dippaillaan esimerkiksi bataattiranskalaisia tai sipsejä. Jano sammutetaan tietenkin hyvin jäähdytetyllä Royal Salmiakkisnapsilla.

Juhlajuomat saa pidettyä kätevästi kylmänä kurpitsacoolerissa, joka on helppo tehdä itse. Leikkaa veitsellä kurpitsan hattu pois ja koverra sisus irti, esim. jäätelökauhalla. Täytä kurpitsa jäillä ja asettele pullot jäihin. Sitten ei muuta kuin hirvittävän hauskoja juhlia!

Kurpitsasämpylät

8 kpl

Tarvitset:

400 g myskikurpitsaa
1 pss kuivahiivaa (11 g)
n. 8-9 dl vehnäjauhoja
1/2 dl siirappia
1 tl suolaa
10 g voisulaa

Tee näin:

  1. Kuori ja paloittele kurpitsa pieniksi paloiksi. Kypsennä suolalla maustetussa vedessä noin 10 min.
  2. Ota 1 dl kurpitsankeitinlientä talteen ja siivilöi loput nesteet pois.
  3. Soseuta kuumat ( + 42) kurpitsat hienoksi ja lisää neste, voisula ja siirappi joukkoon
  4. Mittaa jauhot, suola ja kuivahiiva kulhoon. Kaada kurpitsa seos mukaan ja sekoita taikina nopeasti.
  5. Jaa taikina ja leivo pyöritä sämpylöiksi. Nosta uunipellille liinan alle kohoamaan 30 minuutiksi.
  6. Ripittele päälle lakritsajauhetta ja paista uuniin keskitasolla 225-asteeseen, noin 10 minuuttia.

Spooky but nice salmiakkisipulit

Tarvitset:

3 dl Royal Salmiakki
2 punasipulia

Tee näin:

  1. Kuori ja viipaloi punasipuli. Kiehauta salmiakkilikööri kattilassa, alenna lämpöä.
  2. Lisää sipulit joukkoon ja anna pehmetä, välillä sekoittaen. Anna jäähtyä, siirrä kulhoon.
  3. Nosta jääkaappiin marinoitumaan vähintään tunniksi. Mielellään yön yli.

 

Lisäksi tarvitset:

hampurilaispihvi
cheddarjuusto
maustekurkku
salaatti
ketsuppi

Salmiakkikastike

Tarvitset:

1 dl Royal Salmiakki
200 g hopeatoffeeta

Tee näin:

  1. Kiehauta Royal Salmiakki kattilassa, lisää toffee joukkoon. Sekoita, kunnes toffee liukenee.
  2. Ota levyltä pois ja anna jäähtyä.
  3. Käytä burgerkastikkeessa tai dippinä.

 

Resepti ja kuvat: Peggy Thomas

Salmiakkisipulit Halloween -resepti

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!