Grillatut jättikatkaravut

Äyriäiset
Grillatut jättikatkaravut -resepti

Pienet suupalat ja suolaiset sormiruoat on oivallista juhlaruokaa, jota on helppo syödä jutustelun lomassa.

Reseptistä tulee noin 8 varrasta

Tarvitset:

500 g jättikatkarapuja (kuorellinen)
16 kpl Pimiento de Padron paprikoita
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 limetin mehua
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2 tl chilijauhetta
1/2 savupaprikaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl hienonnettua persiljaa

Tee näin:

  1. Valmista marinadi, sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään.
  2. Leikkaa katkaravun kuori selkäpuolelta auki. Poista suoli ja huuhtele.
  3. Sekoita katkaravut marinadin joukkoon. Marinoi noin tunti.
  4. Asettele ravut ja paprikat grillitikkuihin. Grillaan molemmin puolin muutama minuutti.

Resepti ja kuva: Peggy Thomas

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!