Gambas pil pil

Tapas ja antipasti Tulinen Äyriäiset
Gambas pil pil -annos tarjoiltuna pannulta

Alex Nurmen helpolla reseptillä valmistat nopeasti herkullisen aterian neljälle. Valmistusaika on noin 30 minuuttia.

600 g Raakoja scampeja eli jättikatkaravun pyrstöjä
3 dl Rypsiöljyä
6 valkosipulinkynttä
2 Tuoretta punaista chiliä
1 tl Paprikajauhetta
2 rkl Voita
  Suolaa
  Hienonnettua persiljaa koristeluun

Ohje

  1. Kuori scampit, kuivaa ne ja mausta suolalla.
  2. Lämmitä öljy kattilassa, lisää joukkoon paloitellut valkosipulinkynnet, chilipalat sekä paprikajauhe ja anna makujen imeytyä öljyyn hetken ajan.
  3. Lisää scampit kuumaan, 170-asteiseen öljyyn, lisää voi ja anna kypsyä minuutin ajan.
  4. Nosta scampit tarjolle ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
  5. Tarjoile raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!