Fresh berries naked cake

Jälkiruoka
Fresh berries naked cake

Marjaisa naked cake eli avoin täytekakku, jonka kostutukseen käytetään Gato Negro Breeze Fresh Berries -wine spritzeriä. Gato Negro Breeze Fresh Berries vie marjaisan kakun uusiin ulottuuvuksiin.

noin 10 annosta

Tarvitset

Pohja

100 g sulatettua voita
5 keskikokoista munaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Kostutus

n. 2 dl Gato Negro Breeze Fresh Berries -wine spritzeriä

Täyte

4 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
3 rkl vanilliinikreemijauhetta
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Väliin ja koristeeksi

n. 3 dl mansikoita
n. 2 dl mustikoita
n. 2 dl kotimaisia vadelmia
sitruunamelissan lehtiä

Pohjan valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljajauhe vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää jäähtynyt voisula muna-sokerivaahtoon.
  4. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
  5. Kaada taikina voideltuun, noin 20 cm halkaisijaltaan olevaan alumiiniseen kakkuvuokaan. Paista kakkua uunin keskitasossa noin 40-45 minuuttia, tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.
  6. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
  7. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Täytteen valmistus

  1. Vatkaa kerma, tomusokeri ja vanilliinikreemijauhe jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto.

Kakun kokoaminen

  1. Nosta ensimmäinen pohja kakkuvadille. Kostuta pohja Gato Negro Breeze Fresh Berries -wine spritzerillä.
  2. Levitä 1/3 osa täytteestä ensimmäisen pohjan päälle. Lisää täytteen päälle 1/3 osa marjoista.
  3. Toista edellä olevat kohdat joka kerroksittain.
  4. Koristele kakku vielä sitruunamelissan lehdin.

Resepti ja kuva: Sari Spåra

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!