Flank steak, lohkoperunat ja BBQ-kastike

Nauta
Flank steak -reseptin kuvituskuva,jossa naudan lihaa ja erilaisia kasviksia.

Murea liha lohkoperunoiden ja BBQ-kastikkeen kera on herkullinen kokonaisuus grillikauteen, mutta on toki uunissa paistaen toteuttavissa myös kylmien talvi-iltojen herkuksi. Grillaa tai kypsennä uunissa seuraksi herkkusieniä ja miniluumutomaatteja. Reseptillä valmistuu kaksi annosta.

Flank steak

400 g flank steak (naudan kuvetta)
½ dl punaviiniä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl kuivattua persiljaa

Lohkoperunat

4-6 isoa perunaa
3 rkl rypsiöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
1-2 tl paprikajauhetta
¼ tl suolaa
Lisäksi:
100 g herkkusieniä
100 g miniterttutomaatteja
Ripaus suolaa myllystä

BBQ-kastike

100 g voita
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 ½ dl fariinisokeria
400 g tomaattimurskaa
Reilusti mustapippuria myllystä
1 tl juustokuminaa
1 rkl paprikajauhetta
Yhden sitruunan mehu
1 rkl Worchester-kastiketta
10 tippaa smoked tabascoa

Ohje

  1. Valmista marinadi. Sekoita punaviini, hienonnetut valkosipulinkynnet, rypsiöljy, soijakastike ja kuivattu persilja keskenään. Lisää liha joukkoon ja anna maustua mielellään yön yli jääkaapissa suojattuna.

  2. Valmista seuraavaksi BBQ-kastike. Sulata voi kattilassa ja kuori ja hienonna sipulit.
    Kuullota sipulisilppua hetki ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, fariinisokeri, tomaattimurska, mustapippuria myllystä, juustokumina, paprikajauhe, puristettu sitruunamehu, Worchester-kastike ja tabasco. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin tunti. Tarkista maku.

  3. Leikkaa hyvin pestyt perunat lohkoiksi ja laita ne kulhoon.
    Lisää joukkoon rypsiöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikajauhe ja suolaa.
    Kääntele hyvin, että perunat ovat kauttaaltaan mausteissa.
    Laita perunat öljyttyyn grillivuokaan tai kypsennä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.

  4. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta.
    Pyyhi ylimääräinen marinadi ja grillaa kovalla lämmöllä 4-5 minuuttia per puoli.
    Anna lihan vetäytyä foliossa noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

  5. Grillaa vielä puolitetut herkkusienet ja miniluumutomaatit suoraan tertuissa kuumassa grillissä.
    Rouhi pinnalle ripaus suolaa.

  6. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa lohkoperunoiden ja BBQ-kastikkeen kanssa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!