Espanjalaiset tapakset - viikunoita juustolla ja Serranon kinkulla

Pikkusuolaiset Seurustelu Tapas ja antipasti
Espanjalaiset tapakset - viikunoita juustolla ja serranon kinkulla -resepti ja viinisuositus

Viikunat täytettynä kermaisella vuohenjuustolla, maustettuna hunajalla ja käärittynä Serranon kinkkuun, on yksinkertainen mutta tyylikäs alkupala tai osa tapaslajitelmaa.

Tarvitset:

16 viikunaa
8 tl pehmeää vuohenjuustoa
0,5 dl tuoretta basilikaa suikaloituna
hunajaa
16 siivua Serranon kinkkua leikattuna noin 10 cm paloiksi

Valmistusohje:

  1. Huuhtele ja kuivaa viikunat. Leikkaa kannat pois ja leikkaa ne neljään osaan pitkittäin. Leikkaa viikunoihin vielä pieni lovi keskelle.
  2. Laita 1/2 tl vuohenjuustoa viikunalohkon keskelle.
  3. Lisää 2 tai 3 suikaletta basilikaa ja hunajaa vuohenjuuston päälle.
  4. Kääri lopuksi Serranon kinkku viikunalohkon päälle. Voit laittaa cocktailtikun, jotta kinkku pysyy paremmin. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!