Herkullinen jälkiruoka neljälle à la Alex Nurmi.
5 dl | Kuohukermaa |
1,1 dl | Sokeria |
1 | Vaniljatanko |
6 | Kananmunankeltuaista |
1 | Appelsiini |
Koristeluun | |
1 dl | Ruokosokeria |
Mansikoita | |
Tuoretta minttua | |
Appelsiinin liha |
Ohje
-
Kaada kattilaan kerma, sokeri, halkaistu vaniljatanko sekä appelsiinin kuori.
-
Kiehauta seos ja jätä se jäähtymään hetkeksi.
-
Sekoita keltuaisten rakenne rikki ja lisää ne jäähtyneeseen (alle 80 asteiseen) seokseen.
-
Sekoita hyvin mutta älä vatkaa, jottei seokseen tule liikaa ilmakuplia.
-
Kaada seos uuninkestäviin annosvuokiin ja kypsennä 95 asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes bryle on hyytynyt.
-
Jäähdytä seos kylmässä mielellään yön yli.
-
Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle ruokosokeria.
-
Paahda sokeri rapeaksi polttimella ja koristele appelsiini-mansikkasalaatilla.
Resepti: Alex Nurmi