Hinta Alkossa
10,99 €
Ruokasuositukset Lammas Nauta Porsas Riista Seurustelu
Rypäle
Cabernet Sauvignon
Väri
Tumma rubiininpunainen
Tuoksu
Vahva, intensiivinen, jossa mustaherukkaa, karhunvatukkaa, eukalyptusta, paahteisuutta
Maku
Täyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, mustaherukkainen, karpaloinen, mokkainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Chile
Alue
Rapel Valley
Tuottaja
Vina Santa Helena
Vuosikerta
2019
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Paikallinen ekosertifiointi
Hintaryhmä
10–11
Litrahinta
14,52 €/l
Alkon tuotekoodi
4992
EAN
7804300010263
SKU
146708
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Viinistä

Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon on laatuviini, joka on kestomenestyjä myös viinikilpailuissa Suomessa. Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa se palkittiin pronssimitalilla sarjassa Cabernet Sauvignon -punaviinit, hinta alle 13 €. Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa se voitti kultaa lajikesarjassa Cabernet Sauvignon, hinta alle 13 €.

Rypäleet tähän täyteläiseen punaviiniin kerätään käsin Colchaguan laaksosta. Alueella vallitsee välimerellinen ilmasto ja maaperä on hyvin vettä läpäisevää. Sadonkorjuun jälkeen käsin poimitut rypäleet käyvät kontrolloidusti 26 asteen lämpötilassa reilun viikon. Kahdesta kolmeen viikkoa kestävän uuttamisen jälkeen viini siirretään vuodeksi tynnyreihin, joista 70 % on ranskalaista ja 30 % amerikkalaista tammea. Kevyen suodatuksen jälkeen viini kypsyy kuusi kuukautta kellarissa ennen myyntiilaskua.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii erinomaisesti aromikkaille tummille liharuoille sekä riistan kanssa. Myös hyvä vaihtoehto lampaalle tai juuston kanssa nautittuna. Viinin aromit tulevat parhaiten esille 18-20 asteisena.

Viña Santa Helena

Viña Santa Helena on perustettu vuonna 1942, joten viininviljelyn historiaa ja taitoa on taustalla jo 80 vuoden verran. Santa Helena oli ensimmäisiä chileläisiä viinejä Suomessa ja edelleen suosittu suomalaisten kuluttajien keskuudessa.

Santa Helena on vahvasti vientiin keskittynyt viinitalo, toimien yli 50 eri markkinoilla ja viidellä eri mantereella. Santa Helenan viinit edustavat tyypillisiä chileläisiä viinejä, jotka ovat hedelmäisiä ja helposti lähestyttäviä. Vuosikymmeniä useat sukupolvet ovat olleet uskollisia tuotemerkille ja saaneet erinomaisesta vastineesta rahoilleen. Santa Helenan viinitalo kuuluu nykyisen VSPT Wine Groupin omistukseen.

www.santahelena.cl/fi/

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. "We respect and honor our people and our land."

 

 

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!