Hinta Alkossa
15,98 €
Ruokasuositukset Aperitiivi Vähärasvainen kala Kana, Kalkkuna Salaatit ja kasvisruoka Äyriäiset
Rypäle
Syrah/Shiraz
Väri
Hento vaaleanpunainen
Tuoksu
Laventelia, punaisia marjoja, mandariinia
Maku
Kuiva, keskihapokas, punamarjainen, sitruksinen, hedelmäinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Rocca di Montemassi
Vuosikerta
2019
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alkon tilausvalikoima Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DOC Maremma Toscana
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Paikallinen ekosertifiointi
Litrahinta
21,17 €/l
Alkon tuotekoodi
931707
EAN
8002235029162
SKU
607120
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 1 g/l
Täyteläisyysaste
Kevyt
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet kasvavat Roccastradan alueella Maremmassa, Toscanassa. Kun rypäleet on kerätty, ne puristetaan hellävaraisesti ja rypälemehu käytetään terästankeissa matalassa lämpötilassa 15-18 ateessa. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään hiivan päällä noin 5 kuukautta.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii aperitiiviksi sekä erityisesti raa'an kalan kanssa, kuten lohi-tai tonnikala tartar tai sushi. Tämän lisäksi viini toimii myös paistetun kalan ja valkoisen lihan kumppanina.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmilaan viilennettynä 14-16 asteiseksi.

Rocca di Montemassi

Rocca di Montemassi sijaitsee Montemassin matalilla kukkuloilla Etelä-Toskanassa Maremman alueella. Viinitarhat sijaitsevat kukkuloiden länsipuolella, kasvaen Välimerelle päin. Alueella vallitsee mikroilmasto, joka on hyvin suotuisa viininviljelyyn mm. suurien yö ja päivä lämpötilavaihtelujen vuoksi. Maaperä on vahvasti mineraalinen ja sekoitus hiekkaa, kalkkipitoista savea, lietemaata sekä kalkkikiveä. Suurin osa viinitarhoista on yli 15 vuotta vanhoja ja pääosa viljellyistä rypäleistä ovan Sangiovesea ja Vermentinoa, jotka ovat Maremman päälajikkeet. Tämän lisäksi tuottaja viljelee Syrah, Viognier, Merlot, Cabernet Franc ja Cabernet Sauvignon rypälelajikkeita. Tuottajan viinivalikomaan kuuluvat valkoiset vermentinot, rosee viinit, ja Sangiovese pohjaiset punaviinit sekä super toskanalaiset sekoitusviinit.

Rocca di Montemassi on ensimmäinen ja ainut omavarainen viinitalo Maremmassa. Tuottajalla on kestävän kehityksen sertifikaatti ja se on siirtymävaiheessa täysin orgaaniseen tuotantoon.

Rocca di Montemassilla on Equalitas -sertikaatti, jonka mm. TSC (The Sustainabiliy Consortium) ja Alko ovat hyväksyneet viralliseksi kestävän kehityksen ohjelmaksi. Equalitas on italialaisten viinintuottajien järjestelmä ja sen hyväksynnän voivat saada viini, viinintuottaja tai viinitarha. Kestävän kehityksen ohjelmaan kuuluu ympäristö, sosiaalinen ja taloudellinen näkökulma. Viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia. Lue lisää: www.equalitas.it/en/

Välimeren rannikolla, Rocca Stradan kunnassa sijaitseva Rocca di Montemassin viinitila siirtyi Zoninin perheen omistukseen vuonna 1999. Viinitilan tarhat on istutettu Montemassin kukkuloille, jotka tarjoavat erinomaiset edellytykset Sangiovesen sekä kansainvälisesti tunnettujen lajikkeiden, kuten Cabernet Sauvignonin, Cabernet Francin ja Merlotin tuotantoon.

roccadimontemassi.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!