Ruokasuositukset Grilliruoka Voimakkaat juustot Nauta Riista
Rypäle
Merlot, Sangiovese, Syrah/Shiraz
Väri
Tumma rubiininpunainen
Tuoksu
Intensiivisessä tuoksussa punaisia marjoja, lakritsaa ja makeaa mausteisuutta
Maku
Täyteläinen, marjainen, aromikas
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Rocca di Montemassi
Vuosikerta
2016
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 14 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DOC Maremma Toscana
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Paikallinen ekosertifiointi
Litrahinta
25,13 €/l
Alkon tuotekoodi
907897
EAN
8002235022453
SKU
606123
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 3 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
Rypäleosuudet
Sangiovese, Merlot, Syrah
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Viininviljely ja valmistus

Viinitarhat sijaitsevat Roccastradan alueella Maremmassa Toscanassa. Rypäleet kerätään täysin kypsänä ja puristetaan mehuksi hellävaraisesti. Rypälemehu käytetään 28C asteisissa terästankeissä noin 20 päivän ajan, jota seuraa malolaktinen käyminen. Käymisen jälkeen viini siirretään ranskalaisiin tammitynnyreihin kypsymään 12 kuukaudeksi, jonka jälkeen viini kypsyy vielä pullossa vähintään 4kk.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Tämä täyteläinen viini sopii hyvin grillatun pihvin kanssa, hirvipaistin tai lampaan seuraksi sekä vahvojen kovien juustojen kera.

Viini on valmis juotavaksi, mutta kestää hyvin varastointia.

Rocca di Montemassi

Rocca di Montemassi sijaitsee Montemassin matalilla kukkuloilla Etelä-Toskanassa Maremman alueella. Viinitarhat sijaitsevat kukkuloiden länsipuolella, kasvaen Välimerelle päin. Alueella vallitsee mikroilmasto, joka on hyvin suotuisa viininviljelyyn mm. suurien yö ja päivä lämpötilavaihtelujen vuoksi. Maaperä on vahvasti mineraalinen ja sekoitus hiekkaa, kalkkipitoista savea, lietemaata sekä kalkkikiveä. Suurin osa viinitarhoista on yli 15 vuotta vanhoja ja pääosa viljellyistä rypäleistä ovan Sangiovesea ja Vermentinoa, jotka ovat Maremman päälajikkeet. Tämän lisäksi tuottaja viljelee Syrah, Viognier, Merlot, Cabernet Franc ja Cabernet Sauvignon rypälelajikkeita. Tuottajan viinivalikomaan kuuluvat valkoiset vermentinot, rosee viinit, ja Sangiovese pohjaiset punaviinit sekä super toskanalaiset sekoitusviinit.

Rocca di Montemassi on ensimmäinen ja ainut omavarainen viinitalo Maremmassa. Tuottajalla on kestävän kehityksen sertifikaatti ja se on siirtymävaiheessa täysin orgaaniseen tuotantoon.

Rocca di Montemassilla on Equalitas -sertikaatti, jonka mm. TSC (The Sustainabiliy Consortium) ja Alko ovat hyväksyneet viralliseksi kestävän kehityksen ohjelmaksi. Equalitas on italialaisten viinintuottajien järjestelmä ja sen hyväksynnän voivat saada viini, viinintuottaja tai viinitarha. Kestävän kehityksen ohjelmaan kuuluu ympäristö, sosiaalinen ja taloudellinen näkökulma. Viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia. Lue lisää: www.equalitas.it/en/

Välimeren rannikolla, Rocca Stradan kunnassa sijaitseva Rocca di Montemassin viinitila siirtyi Zoninin perheen omistukseen vuonna 1999. Viinitilan tarhat on istutettu Montemassin kukkuloille, jotka tarjoavat erinomaiset edellytykset Sangiovesen sekä kansainvälisesti tunnettujen lajikkeiden, kuten Cabernet Sauvignonin, Cabernet Francin ja Merlotin tuotantoon.

roccadimontemassi.it/

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!