Hinta Alkossa
39,90 €
Ruokasuositukset Grilliruoka Miedot makkarat Noutopöytä Pasta ja pizza Porsas Tapas ja antipasti
Rypäle
Sangiovese
Väri
Syvä tummanpunainen
Tuoksu
Kypsän kirsikkainen, marjainen, tummasuklainen
Maku
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapankirsikkainen, puolukkainen, mustikkainen, hennon havuinen, kevyen nahkainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Rocca di Montemassi
Vuosikerta
2019
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko
Pullokoko 300 cl
Alkoholia 13 %
Pakkaustyyppi
Hanapakkaus
Laatuluokitus
IGT Toscana
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Eettinen tuote Paikallinen ekosertifiointi
Hintaryhmä
0
Litrahinta
12,33 €/l
Alkon tuotekoodi
932148
EAN
8002235001274
SKU
606157
Korkkityyppi
Muu
Pulloja / laatikko
4 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 4 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
Rypäleosuudet
Sangiovese 100%
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Kestävää ja laadukasta viiniä hanapakkauksesta

Rocca di Montemassi Sangiosevese on sekä laadukas viini että kestävä valinta luonnon puolesta. 

Viinitilaa hoidetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti alati kehittäen uusia tapoja, joilla säilyttää viinitarhojen luonnonmukaiset kasvuolosuhteet. Tähän kuuluvat mm. maaperän ravitseminen luonnonmukaisin keinoin ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen. 

Viini on nuori, mutta jo varsin luonteikas. Tuoksusta löytyy mustaherukkaa, hapankirsikkaa, paahteisuutta ja makeita mausteita, hieman kahviakin. Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromit, korostaen paahteisuutta ja mausteita. Kypsät tanniinit ja hapokkuus tuovat hyvän ryhdin viiniin.

Viinilehti: *** laadukas ja hyvin tehty, valmis juotavaksi, edullinen ostos!

 

Rocca di Montemassi

Rocca di Montemassi sijaitsee Montemassin matalilla kukkuloilla Etelä-Toscanassa Maremman alueella. Viinitarhat sijaitsevat kukkuloiden länsipuolella, kasvaen Välimerelle päin. Alueella vallitsee mikroilmasto, joka on hyvin suotuisa viininviljelyyn mm. suurien yö ja päivä lämpötilavaihtelujen vuoksi. Maaperä on vahvasti mineraalinen ja sekoitus hiekkaa, kalkkipitoista savea, lietemaata sekä kalkkikiveä. Suurin osa viinitarhoista on yli 15 vuotta vanhoja ja pääosa viljellyistä rypäleistä ovan Sangiovesea ja Vermentinoa, jotka ovat Maremman päälajikkeet. Tämän lisäksi tuottaja viljelee Syrah, Viognier, Merlot, Cabernet Franc ja Cabernet Sauvignon rypälelajikkeita. Tuottajan viinivalikomaan kuuluvat valkoiset vermentinot, rosee viinit, ja Sangiovese pohjaiset punaviinit sekä supertoscanalaiset sekoitusviinit.

Rocca di Montemassi on ensimmäinen ja ainoa omavarainen viinitalo Maremmassa. Tuottajalla on paikallinen kestävän kehityksen sertifikaatti ja se on siirtymävaiheessa täysin luomutuotantoon.

Rocca di Montemassilla on Equalitas -sertikaatti, jonka mm. TSC (The Sustainabiliy Consortium) ja Alko ovat hyväksyneet viralliseksi kestävän kehityksen ohjelmaksi. Equalitas on italialaisten viinintuottajien järjestelmä ja sen hyväksynnän voivat saada viini, viinintuottaja tai viinitarha. Kestävän kehityksen ohjelmaan kuuluu ympäristö, sosiaalinen ja taloudellinen näkökulma. viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia. Lue lisää: www.equalitas.it/en/

Välimeren rannikolla, Rocca Stradan kunnassa sijaitseva Rocca di Montemassin viinitila siirtyi Zoninin perheen omistukseen vuonna 1999. Viinitilan tarhat on istutettu Montemassin kukkuloille, jotka tarjoavat erinomaiset edellytykset Sangiovesen sekä kansainvälisesti tunnettujen lajikkeiden, kuten Cabernet Sauvignonin, Cabernet Francin ja Merlotin tuotantoon.

roccadimontemassi.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!