Trepat

Trepat

Trepat on kotoisin La Concha de Barberan alueelta Espanjasta, mutta sitä viljellään nykyisin myös Costers del Segren alueella. Rypäle on aikainen lajike ja herkkä kevätpakkasille.

Trepat on tumma rypälelajike, jota käytetään etenkin rosé cavojen valmistuksessa. Trepatista saadaan luonteikkaita, sopivan hapokkaita ja alkoholipitoisuudeltaan keskivahvoja kuohuviinejä.

Trepatia käytetään yleisesti muiden rypälelajikkeiden kanssa. Concha de Barberan alueella Trepatin kanssa hyväksyttyjä lajikkeita ovat Grenache, Pinot Noir, Tempranillo sekä Cabernet Sauvignon. kun taas Costers del Segren alueella Trepatia sekoitetaan Carignanin, Merlotin, Mourvedren, Cabernet Sauvignonin, Grenachen ja Tempranillon kanssa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!